BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP-PKK kucaklaşmasında flaş adım

BDP'li 10 vekil hakkındaki fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Fezleke ile dokunulmazlıkların kaldırılması isteniyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - BDP'li 10 vekil hakkındaki fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Fezleke dokunulmazlığın kaldırılmadı ve hapis istemi bulunuyor.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesinden sorumlu Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak başkanlığındaki milletvekillerinin 17 Ağustos 2012'de Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Bağlar köyü kırsalında teröristlerle buluştuğu yönünde basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine başlattığı incelemeyi tamamladı.

Başsavcıvekilliğince iki ay süren inceleme sonunda hazırlanan 15 sayfalık fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Fezlekede ismi yer alan BDP'li vekiller şunlar;

*BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak
*Adil Kurt,
*Sebahat Tuncel,
*Nazmi Gür,
*Hüsamettin Zenderlioğlu,
*Halil Aksoy,
*Ertuğrul Kürkçü,
*Esat Canan,
*İdris Baluken ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk

Bu isimler hakkında, ''PKK ve KCK silahlı terör örgütüne yardım etmek'' suçundan TCK'nın 5237 sayılı kanunun 220'ye 7'nci ve 314'e 2'nci maddeleri ile TMK'nın 3713'e 5'inci maddesi gereğince soruşturma açılmasına izin verilmesi talep edildi.

Fezlekede, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları isteniyor.

BİLİNÇLİ BİR BULUŞMA

Teröristlerle buluşmanın bilinçli bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çekilen fezlekede, bağımsız ve devletsiz alanlar oluşturmak isteyen terör örgütünün bu konuda başarılı olamayınca, 'bilinçli' bir buluşma ile Türkiye ve dünya kamuoyuna mesaj vermeye çalıştığı görüşüne yer verildi.

NE OLMUŞTU?

pkk-bdp-kucaklasma.jpg
Şemdinli'yi ziyaret eden BDP heyetinin yolunu PKK militanları kesmiş; heyette yer alan BDP'li vekillerle PKK'lıların s
armaş dolaş olmuştu. Bu görüntüler kamuoyundan büyük tepki almıştı. 

bdp-pkk-kucaklasmasi.jpg