BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA

BDP binasına saldırı!

Binanın terasındaki parti tabelasını parçalayan grup, yerine Türk bayrağı astı!

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 'teröre lanet' mitinginin ardından bir grup, Bankalar Caddesi'nde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Alanya İlçe Başkanlığı binasına taş ve sopalarla saldırdı. Binanın terasındaki parti tabelasını parçalayan grup, yerine Türk bayrağı astı. Partinin kapısını kırarak içeri giren öfkeli kalabalık masa ve sandalyelere zarar verdi.

Hakkari'de 24 askerin şehit düştüğü saldırının ardından Alanya'da bugün öğleden sonra düzenlenen 'teröre lanet' mitinginden sonra bir grup Bankalar Caddesi'nde bulunan BDP İlçe Başkanlığı binasına saldırdı. Slogan atarak iki katlı BDP binasına doğru yürüyen yaklaşık 200 kişilik grup, taş ve sopalarla saldırdı ve camlarını kırdı.

Girişin üstündeki iki katı partinin kullandığı binanın terasına çıkan kalabalık, BDP tabelasını yerinden sökerek attı. Öfkeli kalabalık yere düşen parti tabelasını parçalarken, binanın terasındaki tabela yerine de büyük Türk bayrağı asıldı. Daha sonra gruptakiler ilçe başkanlığının ahşap kapısını kırıp içeriye girdi. Burada parti afişlerini yırtan gruptakiler, masa ve sandalyelere de zarar verdi. Olay yerine gelen polis, binanın içerisindekileri hızla dışarıya çıkardı.

BDP binası önünde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Meclis'te terörist istemiyoruz' diye slogan atan grup, daha sonra 'tekbir' getirerek eylemlerine devam etti. Şehitler için dua eden protestocu grup, uzun süre polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Olay yerine gelen Alanya İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, eylemcilerle konuşarak dağılmaları için ikna etti. Eylemciler BDP binasından ayrılırken, çevik kuvvet ekipleri yeni bir saldırı ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

BDP ilçe başkanlığında kimse bulunmazken, olaylar üzerine binaya gelen 4 partiliye polis izin vermedi ve bölgeden uzaklaştırdı.