BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  POLİTİKA

BDP, AK Parti'ye böyle nispet yaptı!

Radikal yazarı Murat Yetkin CHP'nin Hakkari mitingindeki kalabalığın şifrelerini yazdı.

Abone ol

Hakkari'de AK Parti ile CHP'nin bir gün arayla düzenlediği iki mitingdeki temel farkın nedeni BDP. BDP'liler Kılıçdaroğlu'na destek vermekten çok, Erdoğan'a nispet için miting meydanını doldurdu...

Bu izlenim Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitingini yorumlayan Radikal yazarı Murat Yetkin'in izlenimi. Yetkin'e göre kepenk kapatma eylemi yapılan Hakkari'de toplanan katılımcıların bir kısmı AK Parti teşkilatı tarafından Van'dan taşınmıştı. Polis sayısı da katılımcılardan azdı.

6 yıl aradan sonra Hakkari'ye giden Kılıçdaroğlu ise çok katılımlı bir "miting şoku" yaşadı. Dükkanlar açık, katılım Başbakan'ın mitinginin çok çok üzerindeydi.

Yetkin'e göre gelenlerin büyük kısmı CHP'li değil. Kürsü önünde toplanmış ellerinde CHP bayraklarıyla, tek tük Türk bayraklarıyla slogan atan, belki bir kısmı çevre il ve ilçelerden genle, belki binbeşyüz kişilik bir kalabalıktı CHP'liler. Onların en az dört katı kalabalık ise alanın geri kalanını ellerinde hiçbir pankart, bayrak olmadan sessizce doldurmuştu.

Yetkin'e göre onların Kılıçdaroğlu'na destek vermekten çok, Erdoğan'a nispet için oraya gelen BDP'liler olduğu kolaylıkla tahmin edilebilir.

İSTEDİĞİMİ VEZİR EDERİM TAVRI

Yetkin izlenimini şöyle devam ettiriyor:

"BDP muhtemelen 'Buralar benden sorulur, istediğimi vezir ederim' demek istiyordu ama, sonuçta CHP yıllar sonra Hakkari'de, daha birkaç ay önce baskına uğrayan sınır karakolunu ziyaret amacıyla gelmek istenip de güvenlik güçlerince güvenliği garanti edilemediği için gelemediği Hakkari'de inanılmaz bir fotoğraf vermiş oldu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu başa gelene kadar CHP'nin Doğu ve Güneydoğu'ya gidemiyor olmasının ekmeğini doğrusu çok yedi. Şimdi Kılıçdaroğlu bölgede her yere girebiliyor görüntüde, roller değişme eğiliminde. Ama yalnızca miting alanlarında değil bu rol değişimi."