BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.412,74
HABER /  DÜNYA

BDP 63 kadın adayını tanıttı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi, 63 kadın belediye başkan adayını tanıttı. BDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan aday...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi, 63 kadın belediye başkan adayını tanıttı. BDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak oldu.
BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, bölge belediye başkanları, kadın aylar ve davetliler katıldı. BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Pelin Yılmaz, konuşmaların ardından belediye başkan adaylarını açıkladı. Yılmaz, ilk olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Gültan Kışanak olduğunu duyurdu. Kışanak’ın isminin okunmasının ardından toplantıyı takip edenler ‘Jın, Jiyan Amed’ (kadın, özgürlük, Diyarbakır) sloganları attı. Kışanak Kadın KMeclisi üyeleri ile selamlaştıktan sonra Diyarbakır merkez ve bağlı ilçe belediye başkan ve eşbaşkan adayları ile basına poz verdi.
Öte yandan, aday tanıtım toplantısında, çok sayıda belediye başkan ve eşbaşkan adayının başörtülü olması dikkat çekti.
Toplantı, BDP’nin 63 kadın belediye başkan adayını açıklanmasının ardından sona erdi.
(İHA)