BIST 10.062
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.431,85
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den şok Genelkurmay iddiası

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici 'Genelkurmay kazanın üstüne gitmemizden rahatsızlığını bize bildirdi' dedi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının aydınlatılması için yapılan çalışmalardan Genelkurmay'ın rahatsız olduğunu ve Genelkurmay'ın bu rahatsızlığını kendilerine bildirdiğini öne sürdü.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Med-Cezir programına konuk olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Latif Şimşek ve Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasının araştırıldığını kaydeden Destici, gelinen son safhalar hakkında da bilgi verdi.

CANLI YAYINDA ŞOK İDDİA
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası olay yeri inceleme işlemlerinin hiç yerine getirilmediğinin tespit edildiğini söyleyen Mustafa Destici, oldukça çarpıcı bir iddiayı da ilk kez Beyaz Tv ekranlarında dile getirdi.

Genelkurmay'ın kazanın araştırılması nedeniyle oldukça rahatsız olduklarını öne süren Destici, askerin bu rahatsızlığını kendilerine bildirdiğini iddia etti. Destici canlı yayında çarpıcı iddiasını şu sözlerle açıkladı:

GENELKURMAY RAHATSIZ OLDU

Genelkurmay'dan bana somut bir uyarı geldi. Bizim bu tavrımızdan, bu duruşumuzdan rahatsız olduklarını bizzat bana ilettiler. Yazılı bir mesaj geldi. İkincisi dediğim gibi emekli bir paşa gelerek "Sizin bu açıklamalarınız, sizin bunu kamuoyunda sürekli dillendirmeniz özellikle bu işin Genelkurmay ve bağlı kuvvetlerin eksikliği, cevaplanmayan sorularla ilgili tavrınızdan rahatsızız."

TEBRİKLERİMİZ KABUL GÖRMEDİ

Bende "bu soruların cevabını alana kadar bu işin takipçisi olacağım" dedim. Benim ne Genelkurmay'la ne de askerlerle hiç bir şeyimiz olamaz. Aksine büyük bir sevgim var. Tavrımızdan dolayı yılbaşı ve bayram tebriklerimizi kabul görmedi deyip iade eden kuvvet komutanları ve ordu komutanları var.

O YAZI ALÇAKÇA BİR YAZI

Gazeteci Emin Pazarcı'nın kazaya ilişkin yazdığı yazıya da tepkini dile getiren Destici "Partiyi yok etmek, partinin gidişini akamete uğratmak yeni gelecek katılımcıların önünü kesmek için yazılan bir yazıdır. Bu yazının çok alçakla bir yazı olduğu bellidir. Çok belden aşağı oldu" dedi.

GÜLERFER YAZICIOĞLU: "BU UĞURDA CANIMI BİLE VERİRİM"

Destici'nin bu sözleri üzerine programa bağlanan gazeteci Emin Pazarcı canlı yayında BBP Genel başkanı Mustafa Destici ile tartıştı. Yayına telefonla bağlanan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise yazılan yazıya oldukça sert tepki göstererek, bu olayı çözmeye çalışan insanlara köstek olunmaya çalışıldığın söyledi. Yazıcıoğlu "Benim bir can borcum var ve bu can borcumu da bu uğurda seve seve veririm. Bu yazı benim umrumda bile değil. Benim kimseden korkum yok. " dedi.

YALÇIN TOPÇU: BUGÜN OLSA YİNE AYNISINI YAPARDIM
Yalçın Topçu ise bu yazıyı büyütmeye gerek olmadığını ifade ederek "Bugünkü durum referandumdaki, o günkü süreçte benim duruşumun ne demek olduğunu bugün açığa çıkartıyor. O gün aslında birileri Genel Başkanımızın üzerinden milleti sokaklara dökmek ve menfaat sağlamak istediler. Ama biz gerekli çağrıyı yaptık ve bugün olsa yine aynı çağrıyı yapardık." diye konuştu.