BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.445,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilin yakıt isyanı!

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Hasan Ören, polislerin sözcüsü oldu

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Hasan Ören, Emniyet Müdürlüklerine gönderilen akaryakıt bütçesini eleştirerek "Polis bu bütçe ile ancak karakolun çevresini dolaşabilir" dedi

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplanması için soru önergesi verdi. Ören, önergesinde "Emniyet güçlerinin suçla mücadelede teknoloji ve teknik donanım bakımından güçlendirilmesi gerekmektedir. Asayişin sağlanması, olay yerine ulaşılması ve suçluların takibinde polislerin gece gündüz kullandığı araçların kısıtlı akaryakıtları her zaman sorun olmaktadır. Çünkü polis araçlarına verilen akaryakıt miktarı ile yeterli asayiş hizmeti verilmesi mümkün değildir. İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Müdürlüklerine gönderilen akaryakıt bütçesi ile polis ancak karakol çevresinde dolaşabilir. İçişleri Bakanlığı tarafından polise benzini, mazotu kendin bul denmektedir. Bu sefer emniyet güçleri asayiş hizmetini aksatmamak için kurum ve kuruluşlardan, varlıklı işadamı ve esnaftan yardım istemektedir." dedi.

CEVAPSIZ SORULAR

Ören sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: "Bu durumda polisin akaryakıt bulmak için birileriyle yüz göz olması kaçınılmazdır. Bunlara göre; Emniyet Genel Müdürlüğünde toplam araç sayısı ve bu araçların yıllık akaryakıt tüketimi ne kadardır? Ülke genelinde Emniyet Müdürlüklerinin yıllık akaryakıt talepleri ne kadardır? Manisa Emniyet Müdürlüğünün yıllık akaryakıt talebi ne kadardır? Emniyet Müdürlüklerinin ve Manisa Emniyet Müdürlüğünün yıllık akaryakıt taleplerinin yüzde kaçı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanabilmektedir? Manisa ve ilçelerindeki Emniyet Müdürlüklerinin araç sayısı ve yıllık tüketimleri ne kadardır? Manisa ve ilçelerinde karakollarda görevli bir aracın günlük tüketim hakkı kaç litredir? Polisin görevini yapabilmek için zorunlu olarak başka yerlerden akaryakıt bulması etik midir?" diye sordu.