BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den BDP'lileri kızdıracak açıklama!

10 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekenin Meclis Başkanlığı'na sunulması BBP'lileri memnun etti

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BDP'li 9 milletvekilliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanmasına ilişkin ''Bir saniye bile tereddüt etmeden bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargıya havale edilmeleri lazım'' dedi.

Destici, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, BDP'li 9 milletvekilliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin TBMM Başkanlığı'na sunulmasından son derece memnun olduklarını belirtti.

MEYDAN OKUMAYA DEVAM EDECEKLER

Parti olarak, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını desteklediklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Destici, şunları kaydetti:

''Bir saniye bile tereddüt etmeden bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargıya havale edilmeleri lazım. Meclis'teki milletvekillerine, BBP Genel Başkanı olarak sesleniyorum, camiam ve millet adına sesleniyorum. Hangi demokraside, hangi hukuk devletinde bu tür pervasızlıklara, bu tür hukuk tanımamazlıklara bu tür meydan okumalara fırsat verilir veya bunlar görmezden gelinir. Bunu Avrupa'da, Amerika'da, Japonya'da yapsalar bunlara müsamaha gösterilir mi? Onun için eğer hukuktan, demokrasiden yanaysalar hiç kimse terör artar, eylem artar diye endişe taşıyamaz. Tam tersine bunların dokunulmazlıklarını kaldırıp yargıyı devreye sokmazsanız, daha da pervasızlaşacaklar, daha da hukuk tanımaz hale gelecekler ve millete meydan okumaya devam edecekler.''