BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  SEÇİM

BBP ve Saadet Partisi patlayacak Gezici iddiası

Gezici anket şirketinin sahibi Murat Gezici Saadet Partisi-BBP Milli ittifakının oyunu açıkladı. BBP ve Saadet anket sonuçlarına göre oy oranı yüzde 4 civarında.

Abone ol

Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici , Saadet Partisi ve BBP'nin kurduğu Milli İttifakın oy oranının yüzde 4 düzeyinde olduğunu açıkladı. Murat Gezici'nin tahminlerine göre SP-BBP Milli ittifakı İstanbul , Ankara ve İç Anadolu'da sürpriz yapabilir.

Yapılan anketlerde halkın yüzde 65’lik kesiminin kendisini dindar, yüzde 53’lük kesiminin de milliyetçi olarak tanımladığını belirten Gezici, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ittifakının bir Türkiye partisi profili çizdiğini söyledi. Saadet Partisi'nin gazetesi olan Milli Gazete'ye konuşan Murat Gezici, 7 Haziran seçimlerine ilişkin şu tahminlerde bulundu;

MİLLİ İTTİFAKIN OYLARI NE KADAR?

-“Milli İttifak oy oranları, geçen ayki yaptığımız araştırmada 4.1 civarındaydı. Ama Milli İttifak yani Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin ittifakı hızla arttığını görüyoruz. Bunun temel sebebi, böyle bir ittifakın varlığından haberdar olan vatandaş alternatif olarak görüyor. AKP’ye oy veren seçmenin yüzde 34’ü ‘ben gönülsüz bir şekilde oy veriyorum’ diyor. Yani AKP’ye oy veren her 3 kişiden biri gönülsüz bir şekilde oy veriyor. Bunun en önemli sebepleri arasında alternatifsizlik yatıyor. Ama şu an bu seçimlerde AKP’ye oy verenler için bir alternatif var.

MİLLİ İTTİFAK TARİHİ OY ALABİLİR

-Türkiye genelinde seçmen ‘Saadet Partisi’ne oy verebilir misiniz?’ diye sorduğumuzda halkın yüzde 14’ü ‘verebilirim’ diyor. Yüzde 8’i ‘veririm’ diyor. Bu ittifak özellikle kadınlardan ciddi oy alacak. AKP’ye oy veren kadın seçmenler; işsizlik, çocukların eğitimi noktasında sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle kadınlar AKP’ye oy vermemeye başladı. 2011’de kadınların yüzde 64’ü AKP’ye oy vermişken şu an yüzde 38’le düşmüş durumda.

-(Milli İttifakın) Şu an aldığı oy oranı yüzde 4 civarında. Bunun en önemli sebebi ittifaktan haberi olmayan seçmenler. Türkiye genelindeki seçmenin yüzde 70’i Milli İttifak’tan haberdar değil. Zaman geçtikçe insanlar haberdar olmaya başlayacaklar. Seçime daha 4 hafta var. Bu süreç içerisinde Milli İttifak daha da toparlanacaktır. Milli İttifakın özellikle İstanbul’da, Ankara’da ve İç Anadolu’da tarihi oy alma ihtimali yüksek.

AK PARTİLİLERİN İKİNCİ PARTİSİ

-AKP’nin içindeki seçmenin yüzde 20’si ‘benim ikinci partim Saadet Partisi’dir’ diyor. Bu çok önemli. Geçmişteki partileri referans alarak baktığımızda Saadet Partisi bu ülkede iktidara gelmiş bir partidir. Yani yabancı bir parti değil. Halkın dilinden konuşan, halkın dilinden anlayan bir profile sahiptir. Milli Görüş’ün de içinde yer almasından dolayı halka çok uzak değildir. Halkın yüzde 65’i ‘ben dindarım’ diyor. Halkın yüzde 53’ü ‘ben milliyetçiyim’ diyor. Çoğunluğa bakıldığında Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin profili, Türkiye partisi profiline çok uygun.