BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden sonuna kadar evet!

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandumda oylarının ‘Evet’ olacağını belirtti.

Abone ol

Referandum çalışmaları kapsamında bugün Ardahan'a gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yaptığı konuşmada referandumda oylarının ‘Evet’ olacağını belirtti. Anayasa değişikliğinin istedikleri gibi olmadığını belirten BBP Lideri Topçu, “Yarım yamalak bir anayasa değişikliği TBMM’nin ortasına konuldu. Meclis'teki partiler üstüne düşen görevi yapmadı. Anayasa yapma noktasında bu Meclis, iktidarıyla muhalefetiyle sınıfta kaldı. Sizin aldıkları yetkiyi yerini getiremediler. Hazineden aldıkları 320 trilyon paradan paylarına düşenin hakkını vermiyorlar. Helal mı edersiniz, haram mı edersiniz o size kalmış” diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin bir nebze de olsa hukuk devletinin önünü açacağını ifade eden Topçu, artık iç hukuk yolu tükenen bir kişinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yerine Anayasa Mahkemesi'ne gidebileceğini söyledi. Anayasa değişikliğine ‘Evet’ dedikleri için üzerlerine baskı kurulmaya çalışıldığını vurgulayan Topçu, “Bize bazı parti ve medya kuruluşlarından baskı geliyor. Benim partimin ve teşkilatımın birliğinin bozulduğunu söylüyorlar. Neden? Ben halkın yanında yer alıyorum diye” dedi.

BBP’nin iktidarında insan merkezli bir anayasa yapacaklarını, YÖK’ü kaldıracaklarını anlatan Topçu, yapacakları anayasada Başbakan ve Cumhurbaşkanının hukuk ve yargının önünden kaçamayacaklarını ifade etti. Topçu, iktidarlarında HSYK’yı da kaldıracaklarını söyledi.