BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.446,32
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP Ayasofya'da ibadette ısrarcı

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan Ayasofya'da bayram namazı kılmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Ayasofya'nın Ramazan Bayramı namazında ibadete açılması için ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini, bu anlamda kendilerini kamuoyuna karşı sorumlu hissettiklerini söyledi.

Karacan, bir grup partiliyle birlikte İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili'yi ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Karacan, Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı gibi Ayasofya'nın da Ramazan Bayramı namazı için ibadete açılması adına İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne daha önce bir dilekçe verdiklerini hatırlattı.

Karacan, başvurularının akıbetini öğrenmek için Bilgili'yi ziyaret edip bizzat bilgi almak istediklerini vurgulayarak, yaptıkları görüşme sonucunda Bilgili'nin, konunun muhatabının İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü değil, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü olduğunu belirttiğini söyledi.

Ayasofya'nın bayram namazı için ibadete açılması talebinin ilk olarak partilerinden çıktığını, ancak zamanla konuyla ilgili büyük bir kamuoyu oluştuğunu hatırlatan Karacan, ''Ayasofya'nın Ramazan Bayramı namazında ibadete açılması için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda kendimizi kamuoyuna karşı sorumlu hissediyoruz. Şimdi dilekçemizi Ankara'daki Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne göndereceğiz ve konunun takipçisi olacağız'' diye konuştu.

Karacan, BBP olarak, her türlü inancın özgürce yaşanması gerektiğine inanıp, desteklediklerini vurgulayarak, en temel haklardan birinin de dini inançların baskı ve yasaksız yaşanması olduğunu ifade etti.