BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.396,26
HABER /  GÜNCEL

BBP Adana adayları tanıtıldı

BBP lideri Yazıcıoğlu, Adana'daki aday tanıtım toplantısına katıldı. İşte BBP'nin Adana adayları;

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'deki seçim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini savunarak, Türkiye'de adaletli seçim sistemi olmadığını öne sürdü.

Yazıcoğlu, partisinin seçim çalışmaları amacıyla geldiği Adana'da, aday tanıtım toplantısına katıldı. Yerel seçimlere katılacak BBP ve diğer partilerin adaylarına başarılar dileyen Yazıcıoğlu, parti olarak tüm Türkiye'de seçimlere katıldıklarını ve iddialı olduklarını söyledi.

Türkiye'deki seçim sistemini eleştiren Yazıcıoğlu, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin değil liderlerin meclisi durumunda'' ifadesini kullandı.

Seçim barajı uygulamasının yanlış olduğunu savunan Yazıoğlu, şöyle konuştu:

''Bir seçimden öbür seçime kadar seçmen sayısı 6 milyon artıyor. Türkiye'de adaletli bir seçim sistemi yok. Milletin iradesinden, milli iradeden bahsetmek doğru değil. Bugüne kadar bu mümkün olmadı. Seçimler öncesi AK Parti'ye 100, CHP'ye 70, MHP'ye de 40 trilyon civarında yardım yapıldı. Biz tüm çalışmalarımızı kendi paramızla yapıyoruz. Ama bu partiler milletin paralarıyla yapıyor. Bu hiç adil değil. Türkiye'deki seçim sistemi baştan sona yeniden düzenlenmeli.''

Hükümete de eleştiriler yönelten Yazıcıoğlu, iktidarın söz verdiği hiç bir şeyi gerçekleştirmediğini iddia etti.

Bu arada, toplantı başladığı sırada, Sultan Perdahçı adlı bir kadın, merkez Seyhan ilçesinde aday adayı Zeynep Doğan'ın aday gösterilmemesini protesto etmek istedi. Korumaların, Perdahçı'ya müdahale girişimini Yazıcıoğlu engelledi. Muhsin Yazıcıoğlu'na sorununu anlatan Sultan Perdahçı, daha sonra salondan ayrıldı.

Yaşanan olay üzerine söz alan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, partilerine isteyen herkesin aday adayı olabileceğini, ancak adayların parti kriterlerine göre belirlendiğini söyledi.

Bu olayı kınadığını belirten Şanverdi, ''Aday adayı olan Doğan'a müracaatının uygun görülmediği söylenmiş. Burada amaç toplantıyı provake etmek'' dedi.
Yazıcıoğlu, daha sonra adaylarla fotoğraf çektirerek, onlara destek istedi.