BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

BBC'ye Gazze haberleri protestosu

BBC'nin Gazze'de süren İsrail saldırıları ve Hamas'ın yaptığı misillemelerle ilgili yayınları, kuruluşun Londra'daki binası önünde kalabalık bir grup eylemci tarafından protesto edildi.

Abone ol

BBC'nin Gazze'de süren İsrail saldırıları ve Hamas'ın yaptığı misillemelerle ilgili yayınları kuruluşun Londra'daki binası önünde kalabalık bir grup eylemci tarafından protesto edildi.

BBC binası önünde toplanan kalabalık, "Özgür Filistin, BBC Doğruları Söyle, Utan BBC" gibi sloganlar attı.

Eylemciler BBC'nin Gazze yayınlarını İsrail lehine taraflı bulduklarını söylediler.

Protestocular ayrıca BBC'nin haberlerinde bölgedeki çatışmanın iki eşit güç arasında yaşanıyormuş gibi gösterildiğini savundular.

İngiltere'deki Filistin Dayanışma Kampanyası öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen eylemciler ayrıca, BBC'nin yayınlarında Gazze'de ölen kadın ve çocuklara yeterince yer verilmediğini söylediler.

Eylemde İsrail ve BBC'yi eleştiren çeşitli pankartların yanı sıra Filistin, Hizbullah bayrakları da vardı. Eylemde Türk bayrağı sallayanlar da görüldü.

İki gün önce BBC'nin Manchester'daki binasının önünde de benzer bir protesto eylemi düzenlenmişti.

Manchester'deki eylemden sonra açıklama yapan BBC Haber Dairesi'nin bir sözcüsü kuruluşun Televizyon, radyo ve internette bu süregiden, karmaşık çatışmanının çok sayıda farklı açısını geniş ve yoğun bir şekilde anlattığını" söyemişti.

Sözcü, "Bizim rolümüz neler yaşandığını, niçin yaşandığını açıklamaktır. Çatışmayla ilgili keskin, tutkuyla savunulan bakış açılarının olduğu bir ortamda bir dizi farklı sesi yansıtmaya çalışıyoruz" demişti.