BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

BBCden Diyarbakır hatası

Diyarbakır olayları ve İstanbul'daki patlamayı değerlendiren İngiliz yayın kuruluşu BBC pot kırdı.

Abone ol

BBC, Diyarbakır’ın "bölgesel başkent" olduğunu iddia etti.
Diyarbakır olaylarını ve İstanbul’daki patlamaları değerlendiren BBC, olayların "son yıllarda yaşanan en kötü olaylar" olduğu yorumunu yaptı. Gösterilerin "14 Kürt isyancı şüphelisinin asker tarafından öldürülmesi ardından" başladığı ifade edilen haberde, Diyarbakır için "bölgesel başkent" ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

BBC, "Bölgesel başkent Diyarbakır’ın içinde ve çevresinde Kürtler ve Türk çevik kuvveti arasında yaşanan çatışmalarda 7 kişi öldü" ifadelerini kullandı.

Haberde, Avrupa Birliği’nin ve Birleşmiş Milletler’in de yükselen tansiyondan kaygı duyduğunu dile getirdiği bildirildi.

TAK: "TÜRKİYE’Yİ CEHENNEME ÇEVİRECEĞİZ"

Diyarbakır’daki olayların ardından dün de İstanbul’da bir otobüs durağı yakınında bomba patladığı ifade edildi.
Haberde, bir kişinin öldüğü 13 kişinin de yaralandığı saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) grubunun üstlendiği belirtildi.

BBC, TAK’ın gönderdiği e-postalarla saldırıyı üstlendiğini ve Türkiye’yi "Cehenneme çevirmekle" tehdit ettiğini aktardı.

PKK’YA BAĞLI TAK YABANCILARI DA HEDEF ALMIŞTI

Terör örgütü PKK’ya bağlı TAK, geçtiğimiz yaz turizm merkezlerinde düzenlediği terör saldırılarıyla pek çok Türkün ve yabancı turisti hedef almıştı. Aynı grup İstanbul’da daha önce de bir internet cafe’ye bombalı saldırı düzenlemişti.