BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayramda bu şekerleri tüketmeyin!

Seyidoğlu Baklavaları Genel Müdürü Göksu, İstanbul'daki taklik ve ucuz şekerlemelerin tüketilmemesi konusunda uyardı.

Abone ol

Seyidoğlu Baklava Genel Müdürü Mehmet Göksu, bayram öncesi merdiven altı ve taklit ürünlerin satıldığını belirterek, ucuz şekerleme konusunda vatandaşları uyardı.

"Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz şekerler bayramınızı zehir edebilir" diyen Göksu'nun eleştirileri de sertti:

"Toz şeker fiyatına bayramlık şeker satışı yapanlar var. Şekerleme üretiminde sağlık ve hijyen şartları çok önemli. 3,50 liraya misafire ikram edilecek şeker alınmaz. Vatandaşı sağlık açısından ucuz şeker ve tatlılardan uzak durmaya çağırıyorum. Kimi zaman ünlü markaların taklit ürünlerine de piyasada rastlıyoruz. Vatandaş ucuz ürün alacağım diye sağlığından olmasın. Merdiven altı ve taklit ürünler 3-5 liraya semt pazarlarında satılıyor.''

Lokum talebi arttı


Seyidoğlu, Ramazan bayramı için 10 ton madlen çikolata, 5 ton şekerleme ve lokum çeşitleri hazırladı. 25 çeşit lokum hazırladıklarını anlatan Göksu, bayramın sembolünün şeker olduğunu ancak, son yıllarda lokum çeşitlerinin daha fazla tercih edilmeye başlandığını ifade etti.

Yüzde 20 satış artışı

Göksu, krizin etkilerinin azalmasıyla geçmiş yıllara oranla bu bayramdaki talebin en üst seviyeye çıktığını gördüklerinin ve mağazalarındaki satışlar göz önünde tutulduğunda geçen yıla göre yüzde 20'lik artış olduğunun altını çizdi.