BIST 10.649
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.425,30
HABER /  EKONOMİ

Seyidoğlu'ndan 15 ton tatlı

Seyidoğlu, Ramazan bayramı için özel olarak üretilen 15 ton tatlı ile ağızları tatlandıracak.

Abone ol

Tatlı sektörünün önde gelen firmalarından Seyidoğlu, Ramazan bayramı için özel olarak üretilen 15 ton tatlı ile ağızları tatlandıracak. 25 çeşit lokumu mağazalarında satışa sunan firma ayrıca çikolata ve şekerleme satışı da yapacak.

Krizin etkilerinin bitmesiyle bayram alışverişinde geçen seneye göre yüzde 20 artış gözlendiğini belirten Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Vatandaş ucuz ürün alacağım diye sağlığından olmasın. Merdiven altı ve taklit ürünler 3-5 TL'ye semt pazarlarında satılıyor." dedi.

Helva reçel üretimiyle 1952 yılından bu yana geleneksel lezzetleri tüketiciye sunan Seyidoğlu, bu bayramda da zengin tatlı çeşidini vatandaşın beğenisine sunacak. Göksu, bu bağlamda şu bilgileri verdi:

"Bayramda 13 mağazamızda yarım asırlık lezzetlerimizin yanı sıra zengin şekerleme ve tatlı çeşitlerimizi de sunacağız. Bayrama özel çikolata, tatlı, şekerleme, lokum, draje çeşitlerimiz olacak. Mağaza içinde özel stantlarla firmaların ve müşterilerin bayramlık tatlı taleplerine cevap vereceğiz. Ramazan Bayramı için 10 ton madlen çikolata, 5 ton şekerleme ve lokum çeşitleri hazırladık. Ayrıca baklava ve bayrama özel helvacık adını verdiğimiz bayramlık helvalarımızı vatandaşın beğenisine sunduk. Sade, güllü, fıstıklı başta olmak üzere 25 çeşit lokum hazırladık."

Bayramın sembolünün şeker olduğunu ancak, son yıllarda lokum çeşitlerinin daha fazla tercih edilmeye başlandığını ifade eden Mehmet Göksu, ''Krizin etkilerinin azalmasıyla geçmiş yıllara oranla bu bayramdaki talebin en üst seviyeye çıktığını görüyoruz. Mağazalarımızdaki satışlar göz önünde tutulduğunda geçen seneye göre yüzde 20'lik bir artış var." dedi.

TAKLİT VE UCUZ ÜRÜNDEN KAÇININ

Ramazan Bayramı'na hazırlanan vatandaşlara, ucuz ve sağlıksız ortamda imal edilen şekerlerden uzak durmaları konusunda uyaran Seyidoğlu Genel Müdürü, "Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz şekerler bayramınızı zehir edebilir. Toz şeker fiyatına bayramlık şeker satışı yapanlar var. Şekerleme üretiminde sağlık ve hijyen şartları çok önemli. 3.5 liraya misafire ikram edilecek şeker alınmaz. Kimi zaman ünlü markaların taklit ürünlerine de piyasada rastlıyoruz. Sağlık açısından ucuz şeker ve tatlılardan uzak duralım." çağrısında bulundu.