BIST 10.284
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.452,99
HABER /  GÜNCEL

Bayramda Arap turist yağacak

Bayram tatilinde Türkiy'ye arap turist yağacak. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı

Abone ol

Ramazan ayını geçirmek için kendi ülkelerine dönen Arap turistlerin iki bayram arasında yoğun rezervasyon yaptırdıkları, Bursa’daki otellerde doluluk oranının şimdiden yüzde 80’e yaklaştığı, bunun yüzde 70’inin Araplara ait olduğu bildirildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan öncesinde Bursa’da, çok ciddi oranda Arap turist olduğunu, ancak Ramazan’da kendi memleketlerine döndüklerini söyledi.

Akkuş, Ramazan Bayramı’ndan itibaren Kurban Bayramı’na kadar önemli oranda Arap turist rezervasyonları yapıldığını belirterek, ”Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’na kadar ciddi bir Arap turist yığılması olacak. Bayramlar dahil olmak üzere, Allah nasip ederse Bursa’da yine bir Arap yığılması olacak. ’Nasıl nisan yağmurları varsa, aynı nisan yağmurları gibi bayramla birlikte Araplar buraya gelecek, yağacak’ diyoruz” dedi.

Orta Doğu ve Körfez ülkeleriyle ağırlıkla İstanbul’daki büyük acentaların çalıştığına dikkati çeken Akkuş, geçen yıla kadar bu acentalarla Bursa’yı buluşturamadıklarını, ancak geçen yıldan itibaren Bursa Valisinin de desteğiyle kentin, İstanbul’a gelen turistlerin programına alınmasını sağladıklarını ifade etti. Akkuş, bu yüzden Bursa başta olmak üzere Güney Marmara’ya olan ilginin, 80’li yıllardan sonra yeniden artmaya başladığını belirterek, yabancılara mülk satışını düzenleyen ve kamuoyunda ”Mülk Edinme Yasası” olarak bilinen ”Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un meclisten çıkarıldığını duyduğunu, bunun Arap turistlerin bölgeye olan ilgisini daha da artıracağını vurguladı.

ARAPLAR YATIRIM YAPACAK

Arap turistlerin mülk edinmeye ve yatırım yapmaya istekli olduklarını ifade eden Akkuş, şunları kaydetti:

”Bu yasa çıktıktan sonra körfez ülkelerinden bizim bölgemize, yani Güney Marmara’ya özellikle Bursa’ya, Yalova’ya, Suudi Arabistan’dan çok büyük yatırımcılar, çok büyük miktarda Arap turist gelecek. Araplar yatırım yapacak buraya. Bursa’mızı çok seviyorlar, ilgi ve alakaları daha fazla, buradaki sıcaklığı hiçbir yerde bulamazlar onlar. Çünkü biz onlarla 1980’li yıllardan bu zamana kadar artık kardeş gibi olmuşuz. O yüzden de şu anda Bursa’da yatırım yapmak isteyen çok Arap turist de var. Biz bunca zamandır gelenleri sadece misafir, turist olarak görüyorduk, bundan sonra, özellikle geçen sene ve bu sene gelenlerin hepsinin yatırım amaçlı mülk edinmeyle ilgili bizlere tekliflerde bulunuyorlar. Orta Doğu sermayesinin buraya gelmesi bizleri tabii rahatlatacak. Onlarla ticaret yapmamız bizleri daha da mutlu edecek, daha da turist gelecek dehe da döviz gelecek buraya.” 

BURSA DOLDU TAŞTI

Akkuş, doğulu batılı turist ayrımı yapmadıklarını, ancak batılı 6 turistin bıraktığını, Körfez ülkelerinden gelen bir turistin bıraktığının da bir gerçek olduğunu ifade ederek, Arap turistlerin gruplar halinde kalabalık şekilde gezdiklerini ve bol para harcadıklarını dile getirdi.

Bursa’daki otellerin şimdiden Ramazan Bayramı’ndan itibaren doluluk oranının yüzde 80’e yaklaştığını belirten Akkuş, ”İki bayram arası yüzde 70-80 doluluk var. Bunların yüzde 70’i Arap turist” dedi.