BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bayram tatili kaç gün olacak?

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bayram tatilinin kaç gün olacağını söyledi.

Abone ol

Arınç, Arefe gününün tatil edilmesi ve 29 Ekim'le birlikte bayram tatilinin 6 gün olduğunu açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Bayram öncesi, arife günü yarım günden tam güne tatil çıkarılmış oluyor. 24 Ekim Çarşamba günü için. Otoyol ve boğaz köprüleriyle belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz veya indirimli olması da, otoyol ve boğaz köprüleri için 24 Ekim akşamından başlayarak diğerleri için de 25 Ekim'den başlayarak istifade edilmiş olacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, emekli, dul ve yetim aylıkları ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde yapılacağını bildirdi.

TEZKERE SONRASI SAVAŞ KİMSENİN AKLINA GELMESİN

Bülent Arınç, "Tezkereyi aldık bundan sonrası savaştır diye kimsenin aklına gelmesin. Biz barışçı bir ülkeyiz savaşı düşünmeyiz aklımıza da getirmeyiz. Ama bağımsızlığımıza da, egemenliğimize de belki hiç şüphesiz pek çok ülkeden daha fazla hasasiyet gösteririz" dedi.

GÜVEN'İN SÖZLERİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM

Arınç, bir gazetecinin Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in, "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" açıklamalarının toplantının gündeminde olup olmadığını sorması üzerine konuşmanın kurul gündemine gelmediğini ancak içeriğini şahsen takdirle karşıladığını söyledi.