BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.395,82
HABER /  GÜNCEL

’’Bayrak ve Birlik’’ için yürüdüler

Diyarbakır’da Türk Bayrağı’nın indirilmesine tepki olarak İzmir’de Cumhuriyet İçin Güçbirliği adlı grup, ’Bayrak ve Birlik’ yürüyüşü düzenle...

Abone ol

Diyarbakır’da Türk Bayrağı’nın indirilmesine tepki olarak İzmir’de Cumhuriyet İçin Güçbirliği adlı grup, ’Bayrak ve Birlik’ yürüyüşü düzenledi.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde saat 18.00 sıralarında toplanan Cumhuriyet İçin Güçbirliği adlı grup üyesi yaklaşık 500 kişi, ellerinde bayraklarla Diyarbakır’da çıkan olaylar sonrasında Türk Bayrağı’nın indirilmesini protesto etti. ’Türk-Kürt hepimiz Türk milletiyiz’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ve ’İzmir uyuma bayrağına sahip çık’ sloganları atarak yürüyen grup, dev bir Türk Bayrağı açtı. Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup, burada saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.
Grup adına konuşan Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, "Bayrak indirme olayının öncesinde yollarımız kapatılmış, ülkenin bir bölümü teröristlerin denetimine bırakılmış, şimdi de bayrağımız indirilmiş. Bütün bunları görmezden gelmemiz isteniyor. Bayrak indirilmiş, ülke topraklarımıza saldıran insanlar yurttaşlarımızı rehin almış, şimdi biz sormayacak mıyız nerede bu devlet diye? Nerede Genelkurmay Başkanlığı, nerede Dışişleri Bakanlığı diye? Türk ulusu olarak büyük üzüntü içindeyiz" dedi.
Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)