BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.458,47
HABER /  DÜNYA

Bayrak satıcısı Sarıçiçek cezaevinden çıktı

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin tutuklanana bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 8 kişi cezaevinden çıktı. Sarıçiçe...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin tutuklanana bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 8 kişi cezaevinden çıktı. Sarıçiçek’inde aralarında bulunduğu 8 kişi cezaevi çıkışında aileleri tarafından karşılandı. Cezaevi çıkışında küçük oğlunu kucağına alan Sarıçiçek, ’İşte benim örgütüm’ dedi.
Gezi Parkı olaylarına ilişkin geçtiğimiz hafta tutuklanan 8 kişi hakkında avukatlarının itirazı üzerine tahliye kararı çıkmıştı. Tahliye kararının ardından bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in eşi ve çocukları ile diğer 7 kişinin yakınları Metris Cezaevi önünde yakınlarını bekledi.
Saat 20.30 sularında cezaevinden çıkan 8 kişi yakınlarına sarılarak burada halay çektiler.
Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Sarıçiçe, "Bu duygular anlatılmaz çok mutluyum geç kalmış adalet adalet değildir. Türkiye’de adaletin yerlere düştüğünü görüyorsunuz. Beni eski suçlarımla suçladılar. Eski suçlarımın cezasını çekmişim cezaevinde yatmış olmam beni suçlu kılıyorsa temelli kalayım içeride. Beni geçmişimle niye yargılanıyorsunuz. Ben bayrak satmışım. Memura hakaret etmişim deniliyor ama o memur öncesinde bana küfür etti isyana teşvik etti. Kararı öğrendiğimde havalara uçtum. Bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Daha sonra ikizlerini kucağına alana Sarıçiçek "İşte benim örgütüm burada" dedi.
Yakınları ile beraber bir süre cezaevi önünde halaya çeken 8 kişi daha sonra aileleriyle buradan ayrıldılar.