BIST 10.334
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.456,52
HABER /  GÜNCEL

Bayrak satıcısı bu evde oturuyor

Önce tutuklanıp ardından bugün serbest bırakılan bayrak satıcısı işte bu evde oturuyor

Abone ol

36 yaşındaki Merhamet Sarıçiçek çocukları Selami (17), İnanç (13), Merdan (6) ve 6 aylık olan ikizler Hasan ve Hüseyin ile birlikte Şişli Kuştepe'de bodrum katta bulunan tek odalı evde yaşıyor.

Merhamet Sarıçiçek, bir yıldır 300 lira kira ödeyerek oturdukları tek odalı evde 5 çocuğuyla geçim mücadelesi veriyor. Evde Türk bayrağı, Fenerbahçe ve Galatasaray bayrakları ve bir de Ali Sarıçiek'in çok sevdiği keklikleri dikkat çekiyor.

ERZAK YARDIMI

Beş çocukla evin içinde kaldım" diyen Merhamet Sarıçiçek, "6 aylık ikizlerimden Hasan’ın gözleri enfeksiyon kaptı. Hastaneye götürdüm. Çocuğu içeri alalım, dediler. Diğer çocuklarımın başında kimse olmadığı için yatıramadım. Kağıda imza atarak kendi isteğimle alarak evime geldim" diye konuştu. "30-35 bayrağım Vatan Caddesi'ndeki emniyette kaldı" diyen Merhamet Sarıçiçek, "Babasıyla bayrak satan çocuğum bu telaştan korkutan bayrağa çıkamıyor" diyor.
Bu arada Ali Sarıçiçek’in tutuklanmasının ardından maddi açıdan zor duruma düşen aileye, Şişli Belediyesi ve bazı komşuları tarafından erzak yardımında bulunuldu.

bayrakk.jpg

“BENİ TUTUKLADILAR" DEDİ ŞOK OLDUM"

Eşi Ali Sarıçiçek’in oğlu Selami ile birlikte bayrak satmaya gittiğini söyleyen Merhamet Sarıiçek, eşi hakkında tahliye kararı çıkmadan önce DHA'nın sorularını yanıtlarken eşinin gözaltına alınışı ve tutuklanış sürecini şöyle anlattı:

“Bayrakları paylaşmışlardı. Bunlar saat üçe kadar Beşiktaş tarafında bayrak satmışlar. Diğer yürüyüş olacak, diye Taksim Meydanı'na doğru ilerlemişler. Biraz ileride sağda-solda satarken göstericilere polis müdahale etmiş. Ortada kalmışlar, çocuğun üzerine tazyikli su gelip ortalık karışınca, ara sokaklardan eve gelmiş. Eşim orada kalmış. Eşimin telefonuna ulaşamadım. Aradan 1-1,5 saat geçti eşim telefonda ‘Ben Vatan Emniyet Müdürlüğü'ndeyim. Beni tutukladılar' dedi. Şok oldum. Dedim ‘ne suçun var tutuklanacak?’ Önce umursamadım. ‘Beni bırakırlar, ifademi alırlar' dedi. Aradan bir iki saat geçti haber alamayınca oğlumu alarak emniyetin önüne gittim. Bize sorgularının bitmediğini yarın erkenden Çağlayan’daki adliye sarayına gönderileceklerini söylediler.

SUÇ DELİLİ BAYRAKMIŞ

Sabah oğlum ve akrabalarımla adliyeye gittik. Bekledim, bekledim. '59 kişinin içinden 51’i serbest, 8 kişi tutuklandı' diye dışarıya haber geldi. Eşime tutuklama kararı çıkınca şok oldum. Bayrak satmanın suç olduğunu hiçbir kanunda, adalette hiçbir yerde görmedim. 'Tutuklama kararı çıkmış' deyince, çocuklarımla birlikte şok olduk. Bu hangi adalet? Biz Kazlıçeşme’ye de gittik. Seyyar satıcıyız. Biz her tarafta bayrak satarız. Ayrım, dil, din gözetmeksizin ekmeğimizin davasındaydık. Azıcık aşımızla kaygısız başımızla. Ondan sonra eşime bir sürü suçlama yapılmış. Avukat hanımın anlattığına göre, örgüt kurmaktan, halkı isyana teşvik etmekten... Suç delili de bayrakmış. Elinde tuttuğu bayrakmış. Bayrakla benim eşim sergi yapıyor. İki koli mandal, iki tane de naylon ip var. Sergi seriyor onlarla bayrakları mandallıyor. Bunlar suç deliliymiş?. Bayrak suç delili olur mu? Palalıyı sen götürdün, serbest bıraktın. 50 milyon insan izledi, kadına kıza vurduğunu. Onu serbest bıraktın, yeri yurdu belli diye. Benim eşim 'bayrak tuttu' diye cezaevine konuyorsa vay devletimizin haline, vay milletimizin haline"

AVUKAT: SORGU HAKİMLİĞİ SEVK MADDESİNE BAĞLI KALMAK ZORUNDA

Bugün cezaevinde yapılacak görüşme öncesi Sarıçiçeklerin evine gelen Ali Sarıçiçek’in avukatı Tülay Odabaş ise müvekkilini savcılığın, 2911 sayılı yasaya muhalefet ve polise mukavemetten tutuklama istemiyle sorgu hakimliğine sevk ettiğini belirtti. Odabaş, “Sorgu hakimliği ise polise mukavemet, 2911 kanuna muhalefet artı halkı isyana teşvik maddesiyle tutukluyor. Ancak savcılık sevk maddesinde halkı isyana teşvik yok. Dolayısıyla sorgu hakimliği savcılığın sevk maddesine bağlı kalmak zorunda. Yani sevk maddesinde yazılı olan 2911 yasanın, polise mukavemet var mı yok mu bu hususta sorgu hakimliği değerlendirme yapması gerekiyor. Ve Halkı isyana teşvik gerekçesiyle ile ilgili müvekkilime sorulmuş herhangi bir soru yok, herhangi bir delil mevcut değil" dedi.


Bayrak satıcısı için flaş karar!

Taksim'de gözaltı alınan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek tahliyeye kararı çıktı. (Devamı...)

4533.jpg