BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bayrak satıcısı ve 8 kişi serbest

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında gözaltına alınarak nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan aralarında bayrakçı Ali Sarıçiçek’in de bulund...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında gözaltına alınarak nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan aralarında bayrakçı Ali Sarıçiçek’in de bulunduğu 8 kişi avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi. Tahliye haberini alan tutuklu yakınları adliye önüne toplanarak basın açıklaması yaptılar.
Gezi parkı olaylarına ilişkin tutuklanan 8 kişinin tahliye edilmesi için avukatları dün itiraz dilekçelerini mahkemeye sunmuşlardı. Avukatların itirazını değerlendiren nöbetçi 6. Sulh Ceza Mahkemesi “Şüpheliler hakkında uygulanan tutuklama tedbiri ile verilmesi beklenen ceza arasındaki orantılılık ilkesini gerekçe göstererek tutuklama kararlarının kaldırılmasına karar verdi. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme arıca şüphelilerin her gün mesai saatleri içinde karakola giderek imza atmalarını kararlaştırdı.
Mahkemenin tahliye kararı haberini alan tutuklu yakınları ve aileleri adliye önüne geldiler. Burada kısa bir açıklama yapan sanık avukatları “Çok büyük bir yanlıştan dönüldü. Palalılara yurtdışı yasağı koymayan, herkesi serbest bırakan yargımız bizim arkadaşlarımıza her gün mesai saatleri içerisinde imza atma koşulu getirdi’’ dedi.
Tahliye kararının çıkmasının ardından bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in ailesi de adliye önüne geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Merhamet Sarıçiçek çok sevindiklerini belirtti.
Haksız yere kimsenin özgürlüğünün elinden alınamayacağını belirten Sarıçiçek “Serbest kalan 8 kişi için çok sevindim. Haksız yere yatmalarının hiçbir anlamı yoktu. Televizyondan altyazıda gördüm tahliye haberini, Rabbime sığınarak dua ettim. Şimdi eve gideceğim. Eşimin eve gelmesini bekleyeceğim. Eşimin 8 kişi ile beraber serbest bırakılması beni çok sevindirdi. Çocuklarda anne ne olur hadi gidelim dedi geldik. İşte bizim örgütümüz bu’’ şeklinde konuştu.
Mahkemenin tahliye haberini aldıktan sonra tutuklu bulunan yakınlarının avukatlarıyla buluşan grup Metris Cezaevine doğru yola çıktılar.