BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  POLİTİKA

Bayrağı düştüğü yerden kaldıracağım

Mustafa Serhan Yücel Demokrat Parti'nin yeni adayı olduğunu açıkladı.

Abone ol

Mustafa Serhan Yücel, Demokrat Parti'nin (DP) 17 Kasım'da yapılacak 4. Olağan Kongresi'nde genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Yücel, "22 Temmuz hiçbirimizi karamsarlığa itmesin. Bayrağı düştüğü yerden kaldıracağız; kaldıracağım" dedi.

DP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Yücel, 22 Temmuz genel seçimlerinde DP bayrağının yere düştüğünü belirterek, "Hatalılar, bu hataların bedellerini ödeyecekler. Önemli olan bayrağın yere düşmesi değil, statükocu zihniyetin tasfiye edilmesidir" dedi.

Seçimler sonrası partililerin başlarının öne eğik, parti rozeti takmaya da korkar hale geldiklerini dile getiren Yücel, "22 Temmuz hiçbirimizi karamsarlığa itmesin. DP yiğit partidir. Yiğit, düşmesini bildiği gibi düştüğü yerden kalkmasını da bilir. Bu nedenle partimin 17-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak DP Büyük Kongresi'nde genel başkan adaylığımı açıklıyorum. Bayrağı düştüğü yerden kaldıracağız; kaldıracağım" diye konuştu.

Mustafa Serhan Yücel, 1992 yılında Demokrat Parti'nin yeniden açılışında görev almış, 1994 yılına kadar partide özel kalem müdürlüğü yaptı. Yücel, Genel Başkan Aydın Menderes'in Refah Partisi'ne katılması sonrası boşalan genel başkanlık için ilk 1996 yılında toplanan Demokrat Parti kongresinde genel başkanı oldu.

Kongre sonrası devlette çeşitli görevlerde bulunan Yücel, 3 Kasım 2002 tarihlerinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Ağar'ın kampanyasında çalıştı. 2002 yılında Doğru Yol Partisi'ne katılan ve aynı yıl kongrede partinin Genel İdare Kurulu'na giren Yücel, 2002 yılında DYP genel sekreterliği, bir yıl sonra da genel başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. Yücel, ayrıca, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel sçimlerde DYP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.