BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Baykalın Kılıçdaroğlu ve Tekin planı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'le ilgili samimi açıklamalarda bulundu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Posta Gazetesi Yazarı Tolga Candaş Işık'a konuştu. Baykal, güncel gelişmeleri yorumladığı röportajda, Kılıçdaroğlu ve Tekin için bakın neler dedi:

‘GÜRSEL TEKİN’İN İSTİFASI SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ’

-CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin geçen hafta belediye meclis üyeliği aday listelerine Genel Merkez’in müdahalesine kızarak istifa edebileceğini ima etti?

-Şu an hiçbir problem yok. Bizim Gürsel ile ilişkilerimiz her zaman aynı sevgi-saygı çizgisinde oldu. Bunlar her siyasi partide olur. Öyle bir süreç yaşandı ve çözdük. Aday belirleme işi çok karışık bir süreçtir. Pek çok kişi aynı göreve talip olur. Bu kişilerin her birinin milyon tane tanıdığı vardır. Devreye girer. Size ulaşır. Bir sürü dengenin arasında bir karar vermek zorunda kalırsınız. Verdiğiniz karar herkesi memnun etmez. Herkesin verilmiş sözleri vardır. Sözü sen verirsin kararı başkaları alır. Başkaları karar alınca da bir sürü unsur devreye girer. Bunlar doğal.

-İstanbul İl Başkanı’nın Genel Merkez’in belirlediği bazı ilçelerdeki belediye meclis üyesi adaylarının isimlerini bile bilmemesi garip değil mi?

-İstanbul’da özel bir durum var. Gürsel bey ve Kemal bey çok yoğun bir tempoda çalışıyorlar. Onların kaçırdıkları noktalar olabilir. Onlar görmemiştir. Biz görürüz. Bu süreçte bizim de yaptığımız hatalar olabilir. Bizi uyarırlar bunu düzeltiriz. Nitekim daha sonra Gürsel’le konuştuk. Bazı haklı kaygıları vardı. Bunları düzelttik. Hepsini çözememiş olabiliriz ama Gürsel’in isteklerine asla kayıtsız kalmam.

-İstifa edebileceğini hiç düşünmüş müydünüz?

-İstifa falan söz konusu olamaz. Ne ben bırakırım onu ne de onun particilik anlayışı buna izin verir. Hepimiz bazen kızınca anlık tepkiler veriyoruz.

BEN ARKADAŞLARIMI SEÇİM SONUÇLARINA BAKARAK HEBA ETMEM’
..Haberin devamı için tıklayın..

[PAGE]

BEN ARKADAŞLARIMI SEÇİM SONUÇLARINA BAKARAK HEBA ETMEM’

-Biliyorsunuz değil mi: “İstanbul ‘da yüzde 40’ın altında oy alırsam istifa ederim” dedi?

-İstanbul’dan gelen haberlere bakınca yüzde 40’ı da aşacak gibi görünüyorlar. Umuyorum böyle olacak. İstifa meselesine gelince ben arkadaşlarımı seçim sonuçlarına bakarak heba etmem.

-Başbakan Erdoğan İstanbul konusunda sık sık Kılıçdaroğlu ile polemiğe giriyor. Siz bu tartışmalara bilerek mi dahil olmuyorsunuz?

-Kemal beyin şimdiye kadar hakkından gelemediği bir AKP’li olmadı. Benim müdahaleme gerek yo. Burada önemli olan Başbakan’ın neden İstanbul’dan başka hiçbir belediye başkan adayı ile polemiğe girmediği. Çünkü İstanbul’da başına geleceği biliyor. Panik içinde.

‘KILIÇDAROĞLU VE TEKİN İÇİN GÜZEL PLANLARIM VAR’

-Kılıçdaroğlu’nu harcamak için mi İstanbul’a aday yaptınız?

-Kılıçdaroğlu, Türkiye için bir kazançtır. Onu kimseler tanımazken ben buldum. Yanıma aldım. Bugüne kadar hiç hayal kırıklığına uğratmadı beni. Bundan sonra çok daha güzel çok daha büyük görevler alacak. Bundan hiç kuşku duymayın. Benim Kılıçdaroğlu’nun alacağı başarıdan duyacağım mutluluğu kimse anlayamaz. Onun başarısı benim başarımdır. Bu Kılıçdaroğlu için de böyle Gürsel Tekin için de böyledir. Onlarla ilgili çok güzel planlarım var. Bunların bir kısmı ortaya çıktı. Bir kısmı henüz çıkmadı. Vakti gelince bunları söyleyenler çok utanacak.

-“Baykal koltuğu çok seviyor. Asla bırakmaz” şeklinde eleştiriler var. Bunları duyunca ne hissediyorsunuz?

-Alıştım artık. İnsaf diyorum. 3 kere bıraktım ben bu koltuğu. Her seferinde çağrı üzerine geldim.