BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  POLİTİKA

Baykalın İzmir adayı o değil!

Baykal dün İzmir'deydi... Halkın tezahüratlarında bir isim vardı ama o pek istemiyordu. Bakın o isim kim?

Abone ol

Deniz Baykal dün halkın "açıkla" ısralarına rağmen bir İzmir'de belediye başkanlığı için bir isim telafuz etmedi. Bu da "arsenikli su" skandalıyla iyice puan kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden başkan adayı olarak gösterilmeyeceği kanısını doğurdu.

Deniz Baykal, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın açılış töreninde yapmak üzere İzmir'e gitti. Açılış törenine katılanların Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun belediye başkan adayı gösterilmesine ilişkin tezahüratları üzerine Baykal, şunları kaydetti:

TÜM İZMİR AHMET BAŞKANI İSTİYOR MU?

"Aziz Başkan buraya seçilip gelmedi. Rahmetli Ahmet Piriştina'dan sonra görev üstendi ama bunun altında ezilmedi diyorsunuz. Halka yalan söylemedi, halkı bazı başka belediye başkanları gibi aldatmadı diyorsunuz. Sorunları çözmek için gerekeni yaptı. Bu özellikleri ile Aziz Bey İzmir'de seçilmeyi hak etti diyorsunuz. Peki siz böyle düşünüyorsunuz da İzmir halkının hepsi böyle düşünüyor mu? Sizin bu coşkunuzu anlıyorum, büyük saygıyla karşılıyorum."

'AÇIKLA' TEZAHÜRATLARI KARŞILIKSIZ KALDI

Baykal, "Açıkla" tezahüratına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday ismi açıklamadı.

Deniz Baykal, konuşmasının sonunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Eline sağlık Aziz Başkan, diğer bütün çalışmalarında olduğu gibi seni yürekten kutluyorum" dedi.