BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ı ziyaret eden MHP'li kim?

CHP Genel Başkanı Baykal'ın Kutlu Doğum Haftasındaki konuşmasından beri imajı çok değişti. Yapıcı muhalefete MHP'den gelen destek ziyareti.

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal, Kutlu Doğum Haftasında yaptığı konuşmadan bu yana özellikle medyada oluşturduğu olumlu imajı ile gündeme geldi.

Bu olumlu imaj yapıcı bir muhalefet havası çiziyor. Zaman gazetesinin bile olumlu haberler ile yer vermeye başladığı Baykal'ın yapıcı muhalefet çizgisi siyaset dünyasında da karşılığını buluyor.

Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya'nın taşıdığı bir ziyaret de Baykal'ın siyaseten destek bulduğuna işaret ediyor gibi. İşte Küçükkaya'nın kaleminden Baykal'ı ziyaret eden meçhul MHP'li bir bakan.

Hafta sonunda, siyasetten uzak, rahat bir ortamda MHP'li Koray Aydın'la karşılaştım, yanında eşi, elinde de bir kitap vardı. Koray Aydın, Dostoyevski'nin eşsiz klasiği Suç ve Ceza'yı okuyordu. Selamlaştık, sohbet ettik, bakın söz nasıl da CHP'ye geldi...

MHP'li bakanın CHP ziyareti

Koray Bey, MHP içinde liderlik mücadelesi veren ama Devlet Bahçeli'yle olan saygılı ve samimi diyaloğuna zarar vermeyen, üstelik her koşulda partisi için çalışmasını sürdüren bir siyasetçi profili çiziyor. 'Seçim geliyor, hiç kuşkusuz partimizin başarısı için tüm gücümüzle ter dökeceğiz' diyor. CHP ve MHP'nin ikişer-üçer puanlık artışlarının bile iktidar değişimi anlamına geleceğini söylüyor. Baykal'ın son dönem yaklaşımlarını önemsiyor, değerli buluyor. MHP'nin de dini hassasiyetleri yüksek kesimlerden uzaklaştığı tespitini yapıyor, 'tekrar o kesimleri kucaklamalıyız' görüşünü dile getiriyor.
Sohbetimiz sırasında öğreniyorum ki; bir süre önce CHP Genel Merkezi'nde, Deniz Baykal'la görüşmüş. Çok detaya girmedi, 'özel bir görüşme' havası vermek istedi, saygı duydum ama bir yandan da bu ziyareti önemsedim. Sanırım, Deniz Bey, son seçim öncesinde temaslarını sıklaştırdığı merkez sağ ve milliyetçi camiayı anlama konusundaki çabalarını artırıyor, yorumum böyle.