BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türk Eğitim-Sen'den Ağrı'ya çıkartma!

Türk Eğitim Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Ağrı'da bazı temaslarda bulunmak üzere şehre geldi.

Abone ol

Türk Eğitim Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan ile Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya geldiler.

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şubesi yetkilileri ile birlikte Ağrı Valiliği, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve birçok okulu ziyaret eden Şahindoğan ve Özdemir daha sonra Ağrı'da bulunan yönetim ve üyeler ile birlikte yemekte buluştular. Yemek öncesi davetlilere hitap eden Türk Eğitim Sen Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir "Değişen dünya ile birlikte gelişen teknolojinin ve beraberinde demokrasinin gelişmesi, sivil toplum kuruluşlarının önemini de oldukça artırmıştır. Sivil toplum kuruluşları, kendi paydaşları dışında toplumun tüm bileşenlerini aydınlatma ve yönlendirme gibi bir misyon üstlenmek zorundadırlar.

Türk Eğitim-Sen ise hem Sivil Toplum Kuruluşu sıfatıyla ve de 4688 sayılı Sendikalar Kanunu ile eğitimin hem gönüllü hem de yasal bileşeni konumundadır. Gelişmiş ülkeler incelendiğinde, birçok Avrupa ülkesinde örgütlenme oranı, ülkemizdeki örgütlenme oranının 5-6 katı seviyesindedir. Bu ülkelerdeki sivil örgütlenmelere yasalar ve üniversiteler de ciddi katkı sağlamaktadır" dedi.