BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  POLİTİKA

Baykal son söz DSPnin dedi

Solda seçim birliğinde DSP'den gelen çatlak sesleri değerlendiren Baykal artık son sözün DSP'de olduğunu söyledi.

Abone ol

DSP ile sürdürülen seçim işbirliği görüşmelerine yönelik bir soru üzerine de Baykal, partiler arası birleşme konusunun yıllardan beri gündemlerinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ben inanıyorum ki bir iş yapılacaksa tam yapılsın. Yapıyor gibi görünüp birbirimizi aldatıp, oyalamayalım. İki ayrı partiyi tek bir çatı etrafında bütünleştirmek, ya ikisini de kapatıp yeni bir parti kurmak ya da partilerden birisinin kendi birikimini öbürüne taşıması, ortak kimliğe yansıtmasıyla olur. İki ayrı kimliğin tek bir çatı altında bütünleşmesinden söz ediyorum, 'kapat gel' demiyorum.”

ALINGANLIK YAPIYORLAR
Tek bir partide buluşma önerisinin, “siz partiyi kapatın diyorsunuz” diye bazı alınganlıklara yol açtığını ifade eden Baykal, şöyle devam etti:

“Ben sizin kimliğinize değer verdiğim için sizinle bütünleşmek istiyorum. O kimlik dürüst bir siyaset kimliği. Son seçimde yüzde 1.5 oy aldığınız için ya da başka bir nedenle değil. Size oy veren dürüst, namuslu, insanların sayısından çok onların vatanseverliği önemli. Onlar bu memleketin dürüst, namuslu insanları.

Onları dışarda tutarak sosyal demokrat politika yapmak içime sinmiyor. Sayısının ne olduğu önemli değil. Ayrıca o partide politika yapan dürüst, namuslu, alçak gönüllü bir kadro var. O kadro ile bütünleşmek istiyorum. Bu kadro Ecevit'in de damgasını taşıyor. Ecevit CHP'nin de DSP'nin de bir parçası. Niye bölelim Ecevit'i? Hep beraber olursak daha iyi olur.”