BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Baykal Memik dede oldu

İlköğretim okulu öğrencileri CHP lideri Baykal'ı Yabancı Damat dizisinin Memik dedesine benzetti.

Abone ol

Ankara Üniversitesi (AÜ) Geliştirme Vakfı İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden CHP lideri Deniz Baykal ile anasınıfı öğrencileri arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Ahlatlıbel’de sabah sporuna çıkan Baykal, koşusunu tamamladıktan sonra AÜ Geliştirme Vakfı İlköğretim Okulu’na uğradı. Üzerinde kırmızı mont, başında bere ile dersteki anasınıfı öğrencilerinin karşısına çıkan Baykal, öğrencilerin şaşkınlıklarını üzerinden atmalarına müsaade etmeden “Ben kimim?” diye sordu.

CHP liderini tanımakta zorluk çeken öğrencilerin, “Siz Yabancı Damat dizisindeki Memik Dede’siniz.” cevabı, herkesi kahkahalara boğdu. Bunun üzerine Baykal, başındaki bereyi çıkararak, “Belki beni televizyonlarda izlemişsinizdir.” dedi. Ancak çocuklardan ses çıkmayınca Okul Müdürü Nazlı Yılmaz devreye girdi ve ziyaretçilerinin kimliğini açıkladı.

CHP lideri, daha sonra öğrencilerle “Güneş tutulması” hakkında bir süre sohbet etti. Bir sonraki Güneş tutulmasının 54 yıl sonra gerçekleşeceğini ifade eden Baykal, “Bundan sonraki Güneş tutulmasında sizler de benim yaşıma geleceksiniz. O gün sınıfımıza bir dede gelmişti diyeceksiniz.” diye konuştu.

‘Huysuz ihtiyar’ı oynuyor

Asıl mesleği mimarlık olan Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Kanal D’-deki ‘Yabancı Damat’ dizisinde ‘huysuz bir ihtiyar’ı canlandıran ‘Memik Dede’yi oynuyor. En önemli özelliği, Yunanlılara karşı nefret duyması. Nefreti-nin sebebi ise Kurtuluş Savaşı’nda babasının Yunanlılar tarafından şehit edilmesi. Bu yüzden, torunu Nazlı’nın Yunan Niko’yla
evlenmesine karşı çıkıyor.