BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Baykal Köşk'ten umutsuz çıktı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmesi sonrası açıklama yaptı.

Abone ol

Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası endişelerini dile getirmek için görüşme turlarına başlayan Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüştü.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme sonrası gazetecilerin soruların yanıtlayan Baykal, "Temaslarım sonucunda daha olumlu bir tablo çizme imkanı bulmak isterdim. Yaşadığımız sorunlar ve sıkıntılar devam edecek gibi görünüyor" dedi.

İşte Baykal'ın Köşk çıkışı yaptığı o açıklamanın satırbaşları...

"Yaşananlar hukuk devletinin öngördüğü bir tablo değil. Durumun sıradan olağan karşılanacak bir durum olmadığı yönündeki tedirginliğimi yansıtmak istedim. Sayın Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı'yla görüşlerimi paylaştım.

Keşke bu temaslarımın sonucunda daha olumlu bir tablo çizme imkanı bulabilseydim. Ancak yaşadığımız sorun ve sıkıntılar daha da devam edecek gibi görünüyor. Bunun doğal olmadığına inanmaya devam ediyorum. Türkiye'nin bunu aşması gerektiğini düşünüyorum.

ERKLER ARASINDA ÇATIŞMA VAR

Devletin temel organları ciddi bir çatışma içindedir. Yüksek yargının hükümetle, Meclis'in üst yönetimiyle uyum içinde görünmesi erkler çatışması yaşanmasığı şeklinde düşünülmesin. Bu erkler çatışmasının Ankara'da henüz ortaya çıkmamış olması teselli verici sayılmamalıdır.
Erkler arasında uyum olduğu kanısında değilim.

FEZLEKELER HALA GELMEDİ

3 haftayı geçti hala fezlekeler hala gelmedi. Bu fezlekeler gelmeden hiçbirimiz yargının etkin bir şekilde işlediğini düşünemeyiz. Bir an önce adalete olan inancın yenilenmesine ihtiyaç var.