BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baykal ile Sarıgül barıştı mı?

Yaklaşan CHP Kongresi'nde Deniz Baykal'ın karşısında adaylığını açıklaması beklenen Mustafa Sarıgül, aday olmayacağını açıklamaya hazırlanıyor. Çünkü...

Abone ol

CHP Kongresi yaklaşırken gözler Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e çevrildi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın karşısında adaylığını açıklaması beklenen Mustafa Sarıgül beklentilerin aksine aday olmayacağını açıklamaya hazırlanıyor. Gerisini Hadi Özışık'ın  'Sarıgül neden aday değil?' başlıklı yazısından öğreniyoruz:

Yazı: Hadi Özışık
Kaynak:
www.internethaber.com

- CHP
, 19-20 Kasım'da 31. Olağan Kurultayı'nı yapıyor. Kurultay öncesinde gözler 13. Olağanüstü Kurultay'da Baykal'ın karşısına dikilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de...
Peki Sarıgül aday olacak mı?
Hayır!
Sarıgül, neden aday olmayacağını Cumartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında anlatacak. Sarıgül'ün CHP lideri Baykal'a Baykal'a bir çağrısı da olacak:
-CHP'yi ilk seçimde iktidara taşıyamazsan, istifa edeceğine dair söz ver.
Baykal
böyle bir sözü verecek mi bilmiyorum. Ama bildiğim o ki, Sarıgül, geçmişteki agresif tutumundan hayli uzak bir davranış sergileyecek bu sefer.
Ne oldu peki?
Sarıgül, liderlik iddiasından mı vazgeçti?
-Hayır, mücadeleye devam.
CHP
'de kalmaya kararlı gözüken Sarıgül, yeni oluşumlara kesinlikle kapalı!
Şişli Belediye Başkanı, yepyeni bir "Sarıgül portresi" çiziyor:
-Kavga yok, partili kavga istemiyor. Genel Başkanlık iddiamdan vazgeçmiş değilim. Ancak, illa genel başkan olacağım diye bir şey yok. Bu partiyi iktidara kim taşırsa o gelsin. Makam ve mevki peşinde değil, CHP iktidarının peşinde koşuyorum.
İşte tam bu noktada akla takılan soru şu; "Baykal, Mustafa Sargül'ün önünü açacak mı?"
Bu konuda çeşitli rivayetler var. Baykal-Sarıgül ikilisinin barıştığını söyleyenler bile var.
Nasıl yani?
Nasıl olduğunu aşağıda antmama izin verin...