BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal Gülen'e niçin selam gönderdi?

Hanefi Avcı'nın, olay yaratan 'Haliç'te Yaşayanlar Simonlar' adlı kitabında öne çıkan bir iddia, kafaları karıştırıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabında yer verilen bir iddia kafaları karıştırıyor. Avcı'nın iddiasına göre, Baykal'ın gizli kamerayla elde edilen görüntülerinin cemaat tarafından çekilmiş olabileceği öne sürülüyor. Oysa ki, kaset mağduru Deniz Baykal, istifa açıklamasında Fethullah Gülen'e selam gönderiyor...

Avcı, “Haliç’te yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabında, Ergenekon ve Balyoz davalarını, polis teşkilatının içindeki Gülen cemaatinin nasıl örgütlendiğini, CHP eski lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kasedi, generalleri istifaya zorlayan telefon konuşması kayıtlarını ve Türkiye’yi derinden sarsan daha pek çok olayı sorguluyor.

Avcı'nın Baykal'ın kaset skandalıyla ilgili cemaate gönderme yaptığı iddiaları şöyle:

BAYKAL’ın gizli kamerayla çekilen görüntülerini içeren kaset olayını kim yaptı, niçin yaptı? Baykal bu ülkede muhtemel başbakan adaylarından biriydi, ülkenin ikinci büyük partisinin genel başkanı olarak konjonktürün değişimine göre her zaman başbakan olması ihtimal dahilindeydi. Bu video görüntüleri daha önce çekilmiş. Baykal başbakan olsaydı ve ülke için kritik bir karar arifesinde birileri çıkıp elimizde bu görüntüler var, eğer şöyle davranmazsanız bunları kamuoyuyla paylaşacağız deseydi acaba durum ne olurdu? Acaba kaç bakan, kaç genel müdür, kaç komutan veya onların eşleri ve çocukları hakkında da bu veya benzeri görüntüler mevcuttur? Bu olayın ilk benzeri Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’e yönelik hazırlanmıştı, bugün bu olayı cemaatin yaptığından en ufak şüphem yok.

BAYKAL'DAN PENSİLLVANYA'YA SELAM

Avcı'nın bu iddiaları CHP genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa açıklamasında önemli bir yer tutan Pensillvanya mesajını yeniden akıllara getirdi. Hatırlanacağı gibi Baykal, istifa konuşmasında ABD Pensillvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'i işaret ederek şöyle konuşmuştu:

Ana muhalefet liderine yönelik bu kadar kaba kanunsuzluk, bu kadar kaba ahlaksızlık, bugünlerin ortamında iktidarın bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirilemez, piyasaya sürülemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir. Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak üzere, ABD'den, Pensillvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim.