BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Baykal domuz gribi aşısı olacak mı?

Erdoğan 'ben aşı olmuyorum' dedi! Bahçeli de olmayı düşünmüyor. Cumhurbaşkanı risk grubunda değilim diyor. Peki ya Baykal?

Abone ol

CNN TÜRK'e konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör örgütü silahsızlanmadan açılımın başlatılmasının yanlış olduğunu söyleyerek, "Silah tehdidi altında müzakere yürütüyoruz" dedi.

Toplumda ayrışmaların başladığını söyleyen Baykal, "Yanlışı görüp çıkmak lazım. Şimdi hükümetin yapması gereken açılımı bırakmak, PKK'yla teması kesmek ve bölgeye sahip çıkmaktır. Bölgede büyük projeler devreye geçirilmelidir" dedi.

SÜREÇ DIŞARIDAN YÖNETİLİYOR

CNN TÜRK'te yayınlanan Gündemin Rengi programında CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtlayan Baykal, açılım sürecinin insanları çaresiz bırakıp terör örgütüne yaklaştıracağı yorumunda bulundu.

Baykal, Kürt açılımı sürecindeki uluslararası bağlantılar ve ABD'nin yönlendirmesi konusunda ise, "Konuyu Türkiye'nin kendi başına ele alıp götürmekte olduğunu söylemek olmaz. Süreç dışarıdan yönlendiriliyor diyemem, elimde kanıt yok, ama uluslararası yönlendirme gayreti var" dedi. 

DOMUZ GRİBİ AŞISI OLACAK MI? 
Domuz gribine karşı başlatılan aşı kampanyasına da değinen CHP lideri Baykal, "Aşılanmaya karşı toplumda kanaat oluşturulmasına katkı yapmak, kamuoyunu yönlendirmek yanlıştır. Ben buna ortak olmak istemiyorum" dedi ve Rıdvan Akar'ın "Aşı olacak mısınız?" sorusuna "Ben kararımı açıklamak istemiyorum" şeklinde yanıtladı.

AŞI OLMAYACAĞIM DEMEK YANLIŞTI

"Siyasiler açıklamalarına dikkat etmeli" diyen Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aşı açıklamasını eleştirdi; "Aşı olmayacağım diyerek halkı yönlendirmek, sonra da aşılanmadığı için ölenlere seyirci kalmak doğru değildir. Bu tavır yakışmaz. Bireysel kararın aşılanmak ya da aşılanmamak olmalıdır. Aşılanmayacaksan o zaman kaldır aşıyı" dedi.

RAPORDA ANADİLDE EĞİTİMİ DESTEKLEMEDİK

Baykal, CHP'nin sorunla ilgili olarak 1989 yılında hazırladığı raporun hatırlatılması üzerine, "Anadilde eğitimin kapısı mı açıldı diye soruyorsanız, hayır, açılmıyor o raporla. 'Anadilde eğitim olsun' demek Kürtleri toplumun dışına itmek için planlanmış yöntem; onları bir ulus olmaktan çıkarmaktır. Herkesin anadiline saygı gösteririz ama eğitim dili olarak kullanmasına destek niteliğinde değil o rapor. Raporda anadilde eğitimi desteklemedik" dedi.

CHP NEDEN GÜNEYDOĞU'DAN OY ALAMIYOR?

Baykal, CHP'nin Güneydoğu'daki düşük oy oranı konusunda ise, "Bu CHP ile ilgili olduğu kadar, siyasi kültürle de alakalı. Irk-kimlik ve din ekseni, siyasetin temel malzemeleri yapılıyor. Bu iki eksende siyaset yapmanın yararı olmayacağı görülmeli. Bizim politikamız budur. Mevcut durumu da saygıyla karşılıyoruz" ifadesini kullandı.