BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Akrabadan çıplak fotoğraflı şantaj

Adam bagajında 600 bin lira taşıyordu. Onu kandırıp bir eve getirdiler. Polis kılığında işkence yapıp, çıplak fotoğraflarını çektiler.

Abone ol

İstanbul Bahçelievler'de beş kişi, otomobilinin bağajında taşıdığı 600 bin TL için A.B.'yi “Bekar evinde alem yapacağız” diye kandırarak kaçırdı.

Çete, A.B.’ye işkence yaptı ve şantaj için çıplak fotoğraflarını çekti. A.B. çetenin elinden kalp krizi geçiriyormuş, gibi yaparak kurtuldu. Çetenin başı ise A.B.'nin akrabası çıktı.

HEM KAÇIRTTI, HEM ŞİKAYETE GELDİ
Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Siirtli işadamı A.B. ile akrabası Şahin K. alem yapmak için gittikleri bir eve polis kılığında gelen maskeli şahısların, kendilerine işkence yaptığını, çıplak resimlerini çektiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Sabaha kadar işkence gördüğünü söyleyen A.B., şikayet dilekçesinde “Benden durmadan 600 bin TL istiyorlardı. Normalde birkaç gündür arabamın bağajında bu kadar para taşıyordum. Ancak bir gün önce kardeşime bırakmıştım. Şantaj yapmak için çıplak resimlerimi çektiler. Kalp krizi geçirdi numarası yapınca paniğe kapıldılar ve bizi bırakıp kaçtılar” dedi. A.B.’yle birlikte karakola gelen akrabası Şahin K.’ da benzer bir ifade verdi.

SEVGİLİSİ İLE PLANLAMIŞ
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada Şahin K.’nın ifadesinde bazı çelişkiler gören dedektifler onu takibe aldı. Yaklaşık 1,5 ay telefonu dinlenen Şahin K.’nın olayı sevgilisi Müne S. (29) ile birlikte planladığı ortaya çıktı. Olaya karışan diğer kişilerin de tespit edilmesiyle operasyon yapıldı. Gasp Büro Amirliği dedektifleri Şahin K. 15 gün önce evlendiği Müne S., Ahmet Ö. (37), Mehmet S. (33), Tahsin O.'yu (33) gözaltına aldı.

FOTOĞRAFLARI KÖPRÜDEN ATTILAR
Polis soruşturmasında Şahin K.’nın galericilik yaptığı ve piyasayı yaklaşık 2 milyon TL dolandırdığı öğrenildi. 15 kişinin Şahin K. ile ilgili dolandırıcılık müracaatı yaptığı ortaya çıktı. Şahin K., akrabası olan işadamı A.B.’nin otomobilinin bagajında para taşıdığını öğrendiğinde telefon edip “Birlikte alem yapacağız. Yanıma gel” dedi. Şahin K.'nın adamları hazırladıkları plan gereği alem sırasında evi bastı. Şahin K. ile sevgilisi ile birlikte bir odaya kapattı. İşadamına işkence yapıp para almaya çalıştı.

Şüphelilerin şantaj yapmak için çektikleri fotoğrafları ve fotoğraf makinesini yakalanmaktan korkarak Haliç Köprüsü'nden aşağı attıkları anlaşıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan çete üyeleri ifadeleri alındıktan sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.