BIST 9.966
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.433,74
HABER /  POLİTİKA

Baykal çarşaflılarla birlikte

Baykal'dan yeni açılım işaretleri mi? CHP lideri İstanbul'da bu hafta sonu da çarşaflı kadınlara parti rozeti taktı.

Abone ol CHP lideri Deniz Baykal, İstanbul’un yeni ilçelerinden Sultangazi’de CHP’ye katılımlar dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende Baykal’ın rozet taktığı yeni CHP üyeleri arasında türbanlı ve çarşaflı kadınlar da vardı.

Baykal, konuşmasının ardından partiye katılan 8 bin kişi adına sembolik olarak 6 partiliye rozetlerini taktı.

Siyasete dayatılan tuzağı bozuyorsunuz

Baykal törende yaptığı konuşmada “Başörtülüsü, türbanlısı, açık başlısı, genci, yaşlısı, kadını, erkeği hep birlikte yola çıkıyoruz. Birbirimize değer vererek, saygı göstererek yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.
 
 Türbanlı kadın muhabirlerin 'neden CHP?' sorusuna "değişim yenilik" cevabını verdi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisine katılımların sıradan bir konu olmadığını belirterek, “Bugün sadece bir partiye katılmıyorsunuz, Türkiye siyasetine dayatılan bir yanlışlığı ortadan kaldırıyorsunuz. Bir tuzağı kürüyorsunuz, bir oyunu bozuyorsunuz” dedi.

Başörtülü kadın ne dedi?

Tören sonrasında isimlerini vermek istemeyen 3 çarşaflı kadın, önce kayınbiraderlerinin partiye katıldığını; sonra da kendi istekleriyle partiye katıldıklarını söyledi.

Baykal'a çiçek veren ve ilk rozetin takıldığı başörtülü kadın ise, "Neden Cumhuriyet Halk Partisi? şeklindeki soruya, "Değişim, yenilik" cevabını verdi. Tören, rozetlerin takılmasından sonra sona erdi.