BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  POLİTİKA

Baydemir askere böyle teşekkür etti!

Van'ı ziyaret eden BDP'li Osman Baydemir, kurtarma çalışmalarına katılan askere teşekkür etti!

Abone ol

BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van'da Bayram Oteli enkazı çalışmalarını yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri ekiplerine teşekkür etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte enkaz altında çıkarılan yaralıları hastanede ziyaret etti.

5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli önünde arama kurtarma çalışması yapan ekiplerden bilgi alan Baydemir, TSK'nın kurtarma ekiplerine teşekkür ederek yıkılan binalarla ilgili olarak valiliği suçladı. BDP'li belediyelerin hasar tespit çalışmalarına alınmadığını söyleyen Baydemir, Efkan Ala ve Hüseyin Avni Mutlu gibi valilerin Van'da görev almasını büyük şanssızlık olarak niteledi. Van'da büyük tramvalar ve acılar yaşandığını söyleyen Baydemir, 5,6 şiddetindeki depremin 7,2 şiddetinde hissedildiğini anlattı.

"AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN"

Yıkılan binalarla ilgili sorumlulardan hesap sorulmasını isteyen Baydemir, "İhmalin sorumlusu BDP gösterilmemeli, mal edilmemeli. İhmalin sorumlusu ve bu 2 binaya oturma izni veren kişilere, Hükümet hukuk çerçevesinde hesap sormalıdır. Van ve çevresi bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli ve acil olarak kış koşullara uygun 40 bin barınak yapılmalıdır" diye konuştu.