BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteli gencin inanılmaz intiharı

Başına geçirdiği poşete helyum gazı doldurdu...

Abone ol

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde deney yapacağını söyleyerek babasına helyum dolu tüp aldırdığı öne sürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mert İldiri (23), başına geçirdiği poşete tüpteki bu gazı doldurup soluyarak yaşamına son verdi. İldiri'nin, intihar notu bırakıp, organlarının bağışlanmasını istediği ileri sürüldü.

Bayraklı Anadolu Caddesi, 99 numarada meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Mert İldiri (23), iddiaya göre, akşam uyumak istediğini söyleyerek odasına çekildi. Sabah saatlerinde uyandırmak için odasına giren annesi, başına geçirdiği poşet ile Mert İldiri'nin cansız bedeniyle karşılaştı.

POLİSLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Şoke olan aile fertlerinin ihbarı üzerine eve giden polis ekipleri gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Ekiplerin araştırmasında, Mert İldiri'nin, başına geçirdiği poşet içerisine tüpteki helyum gazını hortumla aktardığı, daha sonra da bunu soluyarak yaşamına son verdiği belirlendi.

"DENEY İÇİN TÜP ALDIRDI" İDDİASI

Üniversite öğrenci Mert İldiri'nin, yaklaşık 1 ay önce deney yapacağını söyleyerek makina mühendisi olan babası İsmail İldiri'ye bir tüp helyum gazı aldırdığı ileri sürüldü. Sosyal ilişkisi zayıf ve içine kapanık olduğu belirtilen Mert İldiri'nin, 1 aydır ölümü merak edip araştırdığı, arkadaşlarına "Bu dünyada yaşamak istemiyorum" dediği öne sürüldü.

4 SAYFALIK NOT BIRAKMIŞ

İntihar etmek için uzun süre plan yapıp böyle bir yönteme başvuran Mert İldiri'nin odasındaki aramalarda da 4 sayfadan oluşan mektup bulundu. İldiri'nin mektubunda, böyle bir sonu seçtiği için ailesinden özür dilediği, ayrıca organlarının da bağışlanmasını istediği ifade edildi.

Olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.