BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,99
ALTIN 2.447,80
HABER /  GÜNCEL

Bayan hakimi şoke eden fotoğraf

Trabzon'da görülen boşanma davası tam fıkralık. İranılması güç ama gerçek bir trajikomik haber.

Abone ol

Boşanma davasında bilirkişi, iktidarsız kocanın cinsel organ fotoğrafını kadın hakime gönderince davalık oldu!

Trabzon'un Maçka İlçesi’ndeki bir boşanma davasında, hukuk fakültesinde ders olacak gelişmeler yaşandı.  “Cinsel hayatımız sona erdi” diye eşinden boşanmak isteyen kadının davasına bakan Maçka Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Havva Aşılı, kocayı bilirkişiye sevk etti.

Bilirkişi, mahkemeye “cinsel organ” fotoğrafı gönderince, kadın hâkim hastane personeli hakkında ‘görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle’ suç duyurusunda bulundu.

Habertürk'ün haberine göre, davada, erkeğin iktidarsız olup olmadığını inceleyen bilirkişi, kadın Hâkim Havva Aşılı’ya, delil olarak cinsel organ fotoğrafını gönderince mahkemelik oldu. Kocasından boşanmak isteyen Meryem T., “Eşim kaza geçirdikten sonra cinsel yaşamımız sona erdi” diyerek dava açtı. Davaya Aile Mahkemesi sıfatıyla Maçka Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Havva Aşılı baktı.

“İKTİDAR” SAVAŞI!

Kadının avukatları, Çağlar T.’den 40 bin lira maddi-manevi tazminat ve aylık 300 TL nafaka talep ettiler, fakat davalı bu talebin reddini istedi. Bunun üzerine Hâkim Havva Aşılı da “bilirkişi incelemesine” karar verdi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen Çağlar T., burada ilginç bir uygulama ile karşılaştı. Muayenesi yapılan kocanın, ayrıca cinsel organının resimleri de çekildi. Resimler, bir CD’ye yüklenerek rapora eklendi ve Maçka’ya gönderildi. 

CİNSEL ORGAN CD'DE 

Bilirkişi raporunu alan kadın Hâkim Havva Aşılı, gönderilen CD’yi bilgisayara koyup incelemeye başladı. Hâkim Aşılı, cinsel organın resimleri ile karşılaşınca şok oldu. “Sadece rapor istemiştik” diyen kadın hâkim, Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli kişi veya kişilerin mahkemenin talebi dışına çıktığını öne sürdü ve şikâyetçi oldu.

HAPİS CEZASI İSTEDİ

Kadın hâkim, hastane personeli hakkında “görevlerini kötüye kullanma” suçundan 6.5 yıla kadar hapis istedi. Suç duyurusunu işleme alan başsavcılık, raporda imzası bulunan personel hakkında soruşturma başlattı. Çağlar T. hakkında düzenlenen raporu da dikkate almayan Aşılı, davalıyı Adli Tıp Kurumu’na sevk etti.