BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Bay yüzde 51 Almanya maçı için ne dedi?

Grubun en zor maçını oynayacak olan Türkiye A Milli takımın Almanya karşısındaki şansını Mustafa Denizli değerlendirdi.

Abone ol

"Almanya yenilmeyecek bir takım asla değil" diyen Mustafa Denizli Löw ne yaparsa yapsın Almanya'nın bugün Türkiye'ye karşı üstün bir motivasyon ortaya koymasının mümkün olmadığını iddia etti.

Tecrübeli teknik adam Milliyet gazetesine zorlu maçı değermlendirdi. "Almanya karşısında nelere dikkat etmeliyiz?" sorusuna Denizli işte bu cevabı verdi.

"Bakın Almanya yenilmeyecek bir takım asla değil. Daha önce grubumuzda hem Avrupa, hem Dünya şampiyonu olan İspanya ile nasıl kafa kafaya oynadığımızı unutmayalım. Burada bir tek şey var. Niye kaybetmemeyeliz? Şunun için kaybetmemeliyiz; Almanya'nın bizim maçtaki şartları ne ise Belçika maçında da onu hissedecekler. Böyle hisseden bir Almanya'yı o zaman Belçika da yenebilir. İşin tehlikesi burada. Kısacası kafa olarak bu kadar rahat durumdaki Almanya'ya kaybedersek grup ikincisi olma şansımız zora girer. Türkiye'deki insanlar bunun fazla farkında değil. Bu tehlike var. Bu fırsatı yakalayan ilk takım olduğumuz için avantajlıyız, bunu kullanmak mecburiyetindeyiz. Bu görevlere gelen insanlar bu gruplarda kimlerle karşılaşabileceğimizi biliyorlardı. Bu takımlar sonradan varolmuyor. Karşımıza ya İspanya, ya İtalya, ya Fransa, ya Almanya biri mutlaka gelecekti.  O bakımdan hocanın o konuşması inşallah bir tercüme hatasıdır."