BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,75
ALTIN 2.388,02
HABER /  POLİTİKA

Bay Başkan gazeteci tokatladı

AKP'den aday gösterilmeyen son anda SP'den Başkan olan Fakıbaba, sinirini gazeteciden aldı, Şanlıurfa ayağa kalktı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, Haşimiye Meydanı Barutçu Hanı'nda geleneksel esnaf gezisine çıkan SP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu. Bıçaklı saldırının ardından sinirlenen Başkan Fakıbaba ile korumaları gazetecilere saldırdı.

Olay; saat: 10.00 sıralarında Haşimiye Meydanı'nda bulunan Barutçu Hanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, esnaf gezisine çıkan SP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya; beyaz eşya satıcısı Yusuf Toprak ile Hakim Toprak tarafından gölgelik yaptığı için teşekkür etmek isterken tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki esnaf, kendilerini savunmak için bıçak çekti. Bu sırada Başkan Fakıbaba'nın özel korumaları ise, çekilen bıçaklara silahla karşılık verdi. Esnafın araya girmesiyle yara almaktan son anda kurtulan Fakıbaba, bir süre olayın şokunu üzerinden atmak için handa oturdu.

SİNİRİNİ GAZETECİLERDEN ALDI

Bu sırada olay yerine gelen gazeteciler, Fakıbaba'ya 'geçmiş olsun' diyerek olayın nasıl geliştiğini sorması üzerine Fakıbaba duruma sinirlenerek, kameramanlara çekim yaptığı için önce sözlü, ardından fiili saldırıda bulundu.Diğer gazeteciler de Fakıbaba'nın çevresini saran koruma ve belediye çalışanları tarafından tartaklanarak çekim yapmaları engellendi.

OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ
VE FOTO GALERİ HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]



Korumalarının gazetecilerin üzerine yürümesi üzerine olay yerinde bulunan polislerin müdahalede bulunmaması dikkat çekerken, gazeteciler Başkan Fakıbaba ve korumaları hakkında şikayetçi olacağını söylediler. Yaşanan olayların ardından Yusuf Toprak ile Hakim Toprak yaka-parça gözaltına alınırken, esnaf Başkan Fakıbaba'ya tepki göstererek, ôBiz ona teşekkür ettik, o bize terörist muamelesinde bulunduö açıklamasını yaptılar. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN "YAPMADIM" DEDİ

Olayın ülke genelinde yankı bulmasının hemen ardından bir açıklama yapan Başkan Fakıbaba iddiaları yalanladı. Kendisinin gazeteci dövmediğini ifade eden Fakıbaba, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Hiçbir zaman Ahmet Eşref Fakıbaba gazeteci dövmemiştir, gazetecilerin olay hakkında fikirlerimi sordukları sırada bir kameranın bana çok yakın bir mesafede tutulduğunu gördüm. Benim hareketim kamerayı uzaklaştırmaktı. Çünkü yaşanan olaylardan dolayı ortam oldukça gergindi. Daha kötü olayların yaşanmasını istemediğimi daha sonra bir açıklama yapacağımı ifade etmeme rağmen bana yakın tutulan mikrofon veya kameraya elimle iterek 'Lütfen beni rahatsız etmeyin' dedim. Kesinlikle hiçbir şahsa vurmadım. O sırada çevremdekilerden birisi gazeteciye tokat atmıştır, bu doğrudur. Ancak tokat attığı iddia edilen ben değilim. Ahmet Eşref Fakıbaba, daima basına saygı duymuştur.''

PEKİ GÖRÜNTÜLER NE DİYOR?
VİDEO VE FOTOĞRAFLAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]


[PAGE]


[PAGE]



VİDEO GÖRÜNTÜLERİ
FOTO GALERİDEN HEMEN SONRA
İZLEYİN KARARINIZI SİZ VERİN

[PAGE]


[PAGE]


[PAGE]


[PAGE]


[PAGE]