BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  GÜNCEL

Bavul içinde İspanya'ya sokulan çocuk annesine kavuştu

Bavul içinde Fas'tan İspanya'ya geçirilirken gümrükte fark edilen Fildişi Sahili vatandaşı sekiz yaşındaki çocuk annesine teslim edildi.

Abone ol

Bavul içinde Fas'tan İspanya'ya geçirilirken gümrükte fark edilen Fildişi Sahili vatandaşı sekiz yaşındaki çocuk annesine teslim edildi.

Adou Ouattara adlı çocuk, geçen ay Fas'la komşu, İspanya'nın kendi toprağı saydığı özerk sahil kenti Ceuta'da Faslı bir kadının bavulunda, havasız kaldığı için bitap bir halde bulunmuştu.

Çocuğu para karşılığı taşıdığı belirtilen 19 yaşındaki Faslı kadın gözaltına alınmıştı. Adou Ouattara'nın babası da gözaltına alınmıştı. Ancak babanın yakında kefaletle serbest bırakılacağı belirtiliyor.

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nda yaşayan annesine teslim edilmeden önce Adou Ouattara'ya DNA testi yapıldı.

Ceuta'daki ıslah evi sorumlusu Maria Antonia Palomo, AFP ajansına "Annesi ağladı. Çok güzel bir gün" dedi.

Kanarya Adaları'nda yaşayan babasının, çocuğunu yasal yollardan yanına getirmeye çalıştığı ancak yasada öngörülen kadar parası olmadığı için bu yola başvurduğu belirtildi.

Baba, oğlunun bavul içinde getirileceğinin kendisine söylenmediğini belirtiyor.

Çocuğa bir yıl İspanya'da kalma hakkı verildi.

Ceuta ve diğer İspanyol yerleşim bölgesi olan Melilla, Fas'ın Akdeniz sahilinde ve üç tarafları Fas tarafından çevrili.

İspanya, bu yerleşim yerlerinin ülkesinin ayrılmaz parçası olduğunu söylüyor ve sınırlarını kontrol ediyor.

Ancak Fas da bu topraklar üzerinde egemenlik iddia ediyor.

Altı metre yüksekliğinde çitler ile çevrili olmalarına rağmen, bu yerleşimler Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan Afrikalı göçmenlerin en çok denediği yollardan.

ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) 2013'te bu iki bölgeye 4300 göçmenin kaçak yollarla girdiğini bildiriyor.

Geçen yıl Şubat ayında da bir gün yüzlerce göçmen Melilla'daki çite hücum etmiş ve aralarından yaklaşık 100 kadarı çiti geçmeyi başarmıştı.