BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Batman ve Bitlis'te kritik 'özerklik' operasyonu

BATMAN ve Bitlis’te özerklik ilanı sonrası düzenlenen operasyonlarda 1 kişi tutuklandı, 3 kişi de gözaltına alındı.

Abone ol

BATMAN’da ve BİTLİS’te “özyönetim” (özerklik) ilanı sonrasında PKK ve güvenlik güçleri arasında yşanan silahlı çatışmaların ardından, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin evlerine eşzamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen ev baskınlarında 1 kişi tutuklandı, 3 kişi de gözaltına alındı.

Rudaw'da yer alan bilgilere göre, düzenlenen operasyonda Bağlar mahallesinde “özyönetim” ilan ettikleri gerekçesiyle 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DBP HALK MECLİSİ EŞ BAŞKANI TUTUKLANDI

Burada, Bitlis’in Hizan ilçesinde dün düzenlenen basın açıklamasıyla ilçede “özyönetim” ilan eden DBP Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez tutuklandı.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“19 Ağustos’ta DBP Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez tarafından yapılan bir basın açıklaması ile sözde öz yönetim ilan edildiği duyurulmuştur. Anayasa ve yasalara aykırı olarak gerçekleşen bu eylem neticesinde ilgililer hakkında yasal takibat başlatılmış ve bu kapsamda emniyet güçlerimiz tarafından yapılan operasyon sonucu Kader Sönmez isimli şahıs Hizan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sevk edilip mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.”

HAKKARİ'DE DE OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Hakkari'de 17 Ağustos’ta aralarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu DBP ve HDP’li siyasetçilerin evlerine operasyon düzenlenmişti.