BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Batıktaki çalışmalar bitiriliyor

Önceki gün bakan "Hayat N"deki arama çalışmaları sona eriyor. Kayıplara henüz ulaşılamadı.

Abone ol Bandırma açıklarında batan 'Hayat N' adlı Ro-Ro gemisinde arama kurtarma çalışmaları sürerken, yetkililer, kurtarma çalışmalarının prosedür gereği 72 saatin dolmasıyla yarın sabah saatlerinde tamamlanacağını açıkladı.

Kaybolan Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Yahya Özoğlu ve Murat Karaca'ya henüz ulaşılamadı.

Balıkesir İl Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer, gazetecilere yaptığı açıklamada, gemiden 23 ayrı noktaya kamyonların dağıldığını belirlediklerini belirterek; "Batan gemi çevresinde 23 araç tespit ettik. 5'i yüklü olmak üzere 6 araca girildi, ancak kaybolanlara ulaşamadık. Necati Kalın'a ait araca girilmesine rağmen kendisine ulaşamadık. Ro-Ro gemisindeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. Prosedür gereği yarın sabah arama çalışmaları tamamlanacak. Bundan sonra ne tür bir çalışma yapılacağı valilik başkanlığında yapılacak kriz masası değerlendirmesiyle netlik kazanacak." dedi.

Bandırma 911 Arama Kurtarma Müdürü Musatfa Gürsoy ise, kendilerinin 35 gönüllüyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını, ancak hangi şartlarda çalışma yaptıklarını vatandaşların bilmediğini söyledi. Gürsoy; "Vatandaşlar bizim burada arama kurtarma çalışma yapmamızın mecbur olmuş gibi algılıyor. Biz burada gönüllü olarak bulunuyoruz. Hangi şartlarda, masraflarımızı nerden karşılıyor, ne yiyip, ne içiyoruz, vatandaşın bunlardan haberi yok" dedi.

Öte yandan ıÜüBalıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, 'Hayat N' adlı Ro-Ro gemisinin batış nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi bulunmadığını söyledi.