BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  GÜNCEL

Anama küfretti öldürdüm!

Ablasının eşini kafasını levyeyle ezerek öldürdü.

Abone ol Konya'da eniştesi Mustafa Zorlu’yu (33) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 24 yaşındaki Talip Ceylan, uyuşturucu hap ve esrar aldıktan sonra eniştesinin yanına gittiğini ve annesine küfür ettiği için cinayeti işlediğini söyledi.

8 Haziran 2008 tarihinde meydana gelen olayda, eniştesi Mustafa Zorlu’yu, boş bir araziye götürüp, levye ile başına vurarak öldüren Talip Ceylan ile cesedi saklamasında yardımcı oldukları iddia edilen İ.K ve H.K. hakim karşısına çıktı. Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklar, sanıkların avukatları ile öldürülen Mustafa Zorlu’nun avukatı ve yakınları katıldı.

Suçunu kabul eden Talip Ceylan, ifadesinde olaydan önce arkadaşları ile birlikte hap ve esrar içtiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Uyuşturucunun etkisiyle kendimizden geçtik, duygusallaştım. Eniştemle sorunlarım vardı. Enişteme borç verdim ödemedi. Motor sattı, çalıntı çıktı. Ablamı da aldatıyordu. 2-3 kadına para yediriyordu. Bunlar zoruma gitti. Duygusal bir anımdaydım, yanına gittim. Konuşmaya başladık. Sonra bizim araca bindi. Konuşarak giderken, “2-3 kadına para yediriyorsun diye duydum’ dedim. Eniştem, bunun üzerine ‘Bunların hesabını sana mı vereceğim’ diyerek önce arabama küfür etti, ben de araçtan indirdim. İndikten sonra anneme küfür etmeye başladı. Duygusaldım, etkilendim yumruk attım. Levyeyi fırlattım, kafasına değdi, sersemledi. Eline taş aldığını görünce, beni öldürür düşüncesiyle elime aldığım levye ile kafasına defalarca vurdum, ölmüştü. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Amacım öldürmek değildi. Arkadaşlarımdan İ.K. ile cesedi alarak dere yatağına sürükledik. Benim 3 çocuğum var. Eniştemin de 3 çocuğu vardı. Öldürmek ister miydim. Herşey o anda gelişti. Pişmanım.”

Sanıklar İ.K. ile H.K. de, ara sıra birlikte esrar ve alkol içip gezdiklerini, o gün de amaçlarının bir arada eğlenmek olduğunu söyleyip, olayın Talip C.'nin anlattığı gibi olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.