BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  DÜNYA

Bastığı mermer kırılınca kuyuya düştü

Maltepe’de bir inşaat işçisi, bastığı mermer blok kırılınca 10 metrelik kuyuya düştü. Yaralı işçi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken,...

Abone ol

Maltepe’de bir inşaat işçisi, bastığı mermer blok kırılınca 10 metrelik kuyuya düştü. Yaralı işçi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, kuyunun ağzının yine aynı mermer blokla kapatılması ise dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 11.30 sıralarında Maltepe Zümrütevler Mahallesi, Cansu Sokak’ta bulunan bir inşaat alanında meydana geldi. İnşaat alanının yanında bulunan yaklaşık 10 metre derinlikteki kuyunun ağzı mermer bir blokla kapatılmıştı. İddiaya göre, işçilerden Ali Osman Gürlü, kuyunun yanında bulunan yaklaşık 1 metrelik duvardan inmek için yavaşça atladı. Mermerin üzerine atlayan Gürlü, mermerin kırılmasıyla birlikte yaklaşık 10 metre derinlikteki kuyuya düştü. İçinde su bulunmayan kuyuya düşen Gürlü’nün yardımına çevredeki arkadaşları koştu. Ancak derin olan kuyudan arkadaşlarını çıkaramayan işçiler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Maltepe itfaiyesine bağlı ekipler, kuyunun ağzına makaralı mini vinç kurdu. Ucunda bir kemer bulunan makaraya bağlı halatı kuyuya sarkıtan itfaiye ekipleri, yaralı işçiyi kuyudan çıkarmaya çalıştı. Kuyuya sarkıtılan kemeri beline bağlayan Gürlü, itfaiye ekipleri tarafından yukarı çekilerek kuyudan çıkartıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansa bindirilen işçi, “Mermer kırıldı ve düştüm” şeklinde konuştu. Kanlar içinde kalan Gürlü, ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bir görgü şahidi, işçinin nasıl düştüğünü görmediğini belirterek, “Arkadaşları çıkarmak için uğraşıyorlardı. Ben de itfaiyeye haber verdim. Bir işçi kuyuya düşmüştü. Şahsı itfaiye çıkardı. Yaralıydı. Ambulansla hastaneye kaldırdılar” şeklinde konuştu. Öte yandan, kazanın yaşandığı kuyunu ağzının olaydan sonra yine aynı tarzda bir mermerle kapatılması dikkat çekti.
(İHA)