BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.435,10
HABER /  DÜNYA

Eski Bakan’dan ’sağlıkta dönüşüm’ itirafı

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının sayısının yetersiz olması nedeniyle sağlıktaki dönüşümün çalışanların üstüne daha fazl...

Abone ol

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının sayısının yetersiz olması nedeniyle sağlıktaki dönüşümün çalışanların üstüne daha fazla yük yüklediğini söyledi.
“Genel Sağlık Kapsamı Bakanlar Konferansı”na katılan Recep Akdağ, bir basın mensubunun sağlıkta dönüşüm projesi ile ilgili sorusu üzerine, “Büyük bir dönüşüm gerçekleştirirken yanlışlar da yapabilirsiniz, eksikleriniz de olabilir. Belki meselenin özellikle sağlık çalışanlarının üzerine yüklediği yükü konuşmak lazım. Bu ülkede sağlık çalışanlarının sayısı yetersiz olduğu için böylesine büyük bir dönüşüm sağlık çalışanlarının üstüne belki geçmişte olduğundan biraz daha fazla yük yükledi. Sağlık Bakanlığı olarak işin finans tarafıyla her görüşmemizde, sağlık çalışanlarının artan iş yüküne karşılık biraz daha özlük halklarıyla ilgili ya da çalışma ortamlarıyla ilgili iyileştirmelerin tarafında durduk. Bunları kısmen başarabildik, bundan sonra başarmaya çalışacağız” dedi.
(İHA)