BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Basra sıcakları resmen kavuracak

Meteoroloji uyardı hafta sonu sıcaklıklar bazı bölgelerde uzun yıllar ortalamalarının üzerine çıkıp rekor kıracak!

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hafta sonu için meteorolojik uyarıda bulundu. Meteorolojiye göre hafta sonu hava sıcaklıkları uzun yıllar ortalamalarının üzerinde ve rekor değerde olacak!

Cumartesi ve Paza günü ülkenin güney, iç ve doğu kesimleri Basra Alçak Basınç Merkezi kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Özellikle İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son yılların ekstrem (rekor) sıcaklıklar yaşanacağı ifade edildi.

SICAKLIKLAR REKOR KIRACAK

Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimleri hafta sonunda Basra alçak basınç merkezi kaynaklı sıcak hava dalgası etkili olacak. İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekstrem (rekor) sıcaklık değerleri yaşanacağı tahmin ediliyor. 31 Temmuz Cumartesi günü Güneydoğu Anadolu bölgesinde hava sıcaklığının Diyarbakır’da 44, Batman’da 45 derece, ülkenin iç kesimlerinde ise Afyonkarahisar’da 39, Niğde’de ise 38 derece olması beklendiği açıklandı.

ANKARA'YA SICAK HAVA UYARISI

Hava sıcaklığının 1 Ağustos 2010 Pazar günü ise iç bölgelerde bulunan Ankara’da 41, Afyonkarahisar’da 38, Niğde’de 39, Kırıkkale’de 41, Konya’da 40, Karaman’da 41, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Şanlıurfa’da ve Batman’da 44 derece olması bekleniyor.

Yetkililer hafta sonu beklenen sıcaklıkların bu illerde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde ve ekstrem (rekor) değerler civarında sıcaklıkların yaşanacağının tahmin edildiğini açıkladı.