BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  GÜNCEL

Başörtüsü nedeniyle dava yine ertelendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın, Ankara 11.Aile Mahkemesi'nde girdiği boşanma davası yine ertelendi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın avukat olan eşi Zübeyde Kamalak boşanma davasına başörtüsü ile girince Hakim Mustafa Karadağ, duruşmayı, dinsel simge sayılan başörtüsü ile duruşmalarda avukat olarak görev yapmanın olanağının bulunmadığı iddiası ile erteledi.

BAŞÖRTÜ İLE GİRDİĞİ KAYIT EDİLDİ

Ankara 11. Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasına, avukatlar Zübeyde Kamalak, Mustafa Kamalak ve Muhammed Furkan Kamalak katıldı. Hâkim Mustafa Karadağ, duruşma zaptına, Zübeyde Kamalak'ın başı kapalı olarak mahkeme salonuna girdiğini geçirdi.

"HUKUKU ÇİĞNEDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Hakim ayrıca, hakimin reddinin reddine dair kararın temyiz edilmiş olması nedeni ile Yargıtay'da olduğu ve dönmediğini tutanağa geçirdi. Hâkim Karadağ ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Anayasa Mahkemesi kararları ve Bangalore Yargı Etiği İlkeleri ile Avrupa Barolar ve Hukuk Birliği Konseyi Meslek Kuralları gereğince başı kapalı olarak duruşmalara giremeyeceğini ve avukatlık görevinin yapamayacağını ileri sürerek, Zübeyde Kamalak'a duruşmaya devam edip etmeyeceğini sordu. Kamalak ise Karadağ'a "hukuku çiğnediğinizi düşünüyorum. Ben başı kapalı olarak Danıştay kararı uyarınca duruşmaya katılacağım." dedi.

"OBJEKTİF VE TARAFSIZ OLAMAZSINIZ"

Davalı Vekili Mustafa Kamalak da "Mahkemelerin görevi adaleti sağlamaktır. Siz Anayasa'ya bile itibar etmeyen biri kişi olarak objektif ve tarafsız olmalısınız. Başörtüsünü yasaklayan bir kural yok." ifadelerini kullandı.

"BAŞÖRTÜ İLE GÖREV YAPILAMAZ"

Mahkeme başkanı verdiği kararda ise "Bangalore Yargı Etiği İlkeleri, Avrupa Barolar ve Hukuk Konseyi Meslek Kuralları, AİHM ve Anayasa Mahkemesi içtihatları doğrultusunda dinsel simge sayılan başörtüsü ile duruşmalarda avukat olarak görev yapmanın olanağının bulunmadığını öne sürerek duruşmayı erteledi. Zübeyde Kamalak, duruşma sonrası yaptığı açıklamada ise hakimin objektif olmadığını söyledi.