BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

Başörtülü öğretmen çok mutlu

AK Parti'den 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan öğretmen Gülderen Gültekin, paketi değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti'den 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gülderen Gültekin, "Okula artık başörtümle rahat bir şekilde gireceğim için çok mutluyum. Bu pakette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Gültekin, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhafazakar bir ailenen çocuğu olarak başörtüsü yasağıyla ilgili büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

16 yıllık öğretmen olduğunu, öğretmenliğinin ilk dönemlerinin 28 Şubat'a denk geldiğini anlatan Gültekin, o dönemde bir öğretmen arkadaşının okul bahçesine girerken kendisine "Sizin bu okulda işiniz yok" diyerek başörtüsünden çekip kendisini yere düşürdüğünü ifade etti. O gün kendisini ağlamamak için zor tuttuğunu dile getiren Gültekin, kız kardeşinin de Hacettepe Üniversitesi edebiyat bölümünü birincilikle bitirmesine rağmen başörtülü olduğu gerekçesiyle birincilik belgesinin kürsüden verilmediğini kaydetti.

"Yarayı kaşımak yerine geleceğe bakmak daha faydalı"

Bu tür olayların kendilerine travma yaşattığını vurgulayan Gültekin, şöyle konuştu:

"Hiçbir militarist faaliyetimiz yok ama sadece kıyafetimize bakarak bize ön yargılı davrandılar. Beni başörtümden çekerek yere düşüren öğretmen arkadaşım sonradan beni tanıyınca özür diledi. Her şey geçiyor ama yaranın izi kalıyor. O yarayı kaşımak yerine geleceğe bakmak daha faydalı. Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını izlerken çok mutlu oldum. Kendi adıma öz güvenim yerine geldi."

Okulun bahçesinde öğrencilerinin kendisini başörtülü haliyle gördüğünü ve yadırgamadığına işaret eden Gültekin, şöyle devam etti:

"Okula artık başörtümle rahat bir şekilde gireceğim için çok mutluyum. Bu pakette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkalarının özgürlük alanlarına müdahale etmedikleri sürece bırakalım herkes istediği gibi yaşasın. Kimseye ötekileştirme yapılmasın. Çok tarihi bir günü yaşadık. Çok duygulandım. Yıllardır bizi ötekileştiren birileri oldu. İnsan ötekileştirmenin ne olduğunu kendi hakkına müdahale edildiği zaman hissediyor. Türkiye'de demokrasisi adına çok önemli bir gün yaşandı."

"Bu ülkede 'başörtüsü sorunu' değil, 'başörtüsü yasağı sorunu' vardı"

Gültekin, demokratikleşme paketinin Türkiye'ye kardeşlik ve barış getireceğine inandığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Üzerimizdeki kocaman bir kayayı aldılar. İnşallah başörtülü hanımlar bu toplumda kendilerini çok daha güzel ifade edip çok daha güzel yerlerde olacak. Toplum içinde birbirimizle alıp veremediğimiz yok. Kimse bendeki başörtüyü görmez ve ona takılmaz. Bu ülkede 'başörtüsü sorunu' değil, 'başörtüsü yasağı sorunu' vardı. O sorun da bu paketle aşılacak ve ülkedeki kadınlar arasındaki eşitsizlik ortadan kalkacak. Biz taş üzerine taş koymak istiyoruz. Taşlanmanın geride kalmasını istiyoruz."