BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkent derbisini G. Birliği kazandı

Süper Lig'de bugün oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği, Ankaragücü'nü 1-0'lık skorla mağlup ederek Başkent derbisini kazanan taraf oldu.

Abone ol

Türk futbolunun iki köklü takımı Gençlerbirliği ile Ankaragücü kozlarını paylaştı, maça 7 eksikle çıkan kırmızı siyahlılar Smeltz'in penaltı golüyle zafere ulaştı.

Gençlerbirliği'nde Mustafa Pektemek, Mehmet Akgün, Stewart, Harbuzi, Zec ve Curri, sakatlıkları nedeniyle sahadaki yerlerini alamazken, Hurşut da kırmızı kart cezası nedeniyle takımını yalnız bıraktı.

Ankaragücü'nde ise sakatlıkları bulunan Senecky, Umut, Kağan, Zewlakow ve Aydın, Gençlerbirliği maçında forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerde, ligin 2. haftasındaki Manisaspor maçında sakatlanan Sestak ise uzun bir aradan sonra 18 kişilik kadroda yer aldı.

Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarının son anlarında Thomas Doll'un öğrencileri skor avantajını yakaladı. 45. dakikada Gençlerbirliği atağında Muhammet, ceza alanı içinde Serkan'la girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı ve hakem Süleyman Abay penaltı noktasını gösterdi. Smeltz, penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci devrede özellikle ilk yarıda şansız bir krampon darbesiyle sakatlanan Serdar'ın yerine kaleye geçen Özden'in kurtarışlarıyla rakibine şans tanımayan Gençlerbirliği rakibini 1-0'lık skorla mağlup etti.

Bu skorle kendi sahasında üst üste ikinci galibiyetini alan Gençlerbirliği 8 puana yükseldi, derbiyi kaybeden konuk ekip ise 7 puanda kaldı.