BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başkent asfaltı ağladı

Başkentte hız tutkunları asfaltı ağlattı. Sürücüler, modifiyeli araçlarıyla yaptıkları drift gösterileri ile nefes kesti. <br/>Hız tutkunlar...

Abone ol

Başkentte hız tutkunları asfaltı ağlattı. Sürücüler, modifiyeli araçlarıyla yaptıkları drift gösterileri ile nefes kesti.
Hız tutkunları Mamak Belediyesi ve Türk Hava Kurumu tarafından ortaklaşa yapılan Başkent’in en büyük Model Uçak Pisti’nde buluştu. Hız tutkunlarının, drift yarışlarına uygun şekilde modifiye edilen otomobilleri ile yaptıkları gösterileri nefes kesti. Başkentliler, heyecan dolu drift gösterilerini büyük bir beğeniyle izledi.
Öte yandan, bu organizasyonun piste yapılmasına imkan sağlayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de hız tutkunlarının yaptıkları gösteriyi izledi. Modifiyeli araçları inceleyen Başkan Akgül, daha sonra bir acın ön sağ koltuğuna binerek drift heyecanını yaşadı.
Drift heyecanını yaşadıktan sonra İHA mikrofonuna konuşan Başkan Akgül, “Biz bu işin sokaklarda, vatandaşların arasında yapılmasını doğru bulmuyoruz. Onun için böyle bir girişime destek verdik. Ve gördüğüm kadarıyla katılım gençlerin bu işe ne kadar ilgili ve meraklı olduğunu gösteriyor” dedi. Driftin çok keyifli olduğunu dile getiren Başkan Akgül, “Korkmadım ama aslında benim kullanmam lazımdı. Yeni olduğum için çok girmedim o işe” şeklinde konuştu.
Model Uçak Pisti’ni bundan sonra da bu tür organizasyonlara açacağını gençlere bildiren Akgül, “Ama bir şartla. Sokaklarda bu iş yapılmayacak. Bunu Mamak’ta yapanların plakalarını aldıktan sonra buraya aldırmam. Onu söyleyeyim” dedi.
Ankaralı hız tutkunları adına konuşan Hasan Altınok ise, “En baştan beri bu işleri sokaklarda, caddelerde insanları rahatsız ederek değil; resmi, izinli ve güvenlik tedbirleri alınmış pistlerde yapmak istiyorduk. Sağolsunlar bize böyle bir imkan sağladılar. En azından bu sevginin, bu aşkın pistlerde yaşanması için bir adım oldu” ifadelerini kullandı.
(İHA)